- Han tilsto Palme-drapet til meg

Journalist Gert Fylking var Christer Petterssons beste sivile venn

VENNER: Gert Fylking (t.v.) og Christer Pettersson ble nære venner. Pettersson erkjente overfor Fylking at han skjøt ned og drepte Olof Palme. Foto: Magnus Jönsson / Expressen
VENNER: Gert Fylking (t.v.) og Christer Pettersson ble nære venner. Pettersson erkjente overfor Fylking at han skjøt ned og drepte Olof Palme. Foto: Magnus Jönsson / Expressen Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

STOCKHOLM (Dagbladet): Søndag er det 30 år siden Nordens mest markante politiker, Sveriges statsminister Olof Palme ble myrdet på Sveavägen i Stockholm. Skutt ned og drept på åpen gate.

Overklassegutten Olof Palme, som ble en av verdens ledende sosialdemokrater, var elsket og hatet i hjemlandet. I 30 år har svenskene jaktet på morderen.Skuespiller og journalist Gert Fylking, mannen som Christer Pettersson omtalte som sin beste sivile venn, er ikke i tvil:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer