- Han tok bussen etter voldtekten

Et vitne har sannsynligvis sett gjerningsmannen på bussholdeplassen - kort tid etter at den ti år gamle jenta ble voldtatt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Et vitne har sett en mann som passer til jentas beskrivelser. Han kom ut fra en sti ved Brekkekrysset på Maridalsveien. Stien er ikke er mye beferdet, og fører til Korsvoll skole. Det virket som han hadde hastverk. Han gikk til bussholdeplassen og ventet alene på 37-bussen som går ned mot sentrum, sier politioverbetjent Anne Rynning Aasen til Dagbladet.

Ventet

Mannen som er observert passer godt til fantomtegninga som er laget på grunnlag av tiåringens beskrivelser.

Politiet sier at jenta selv synes at tegninga er lik mannen. Ifølge politiet er mannen sett ved bussholdeplassen 8:20.

Voldtekten skal ha funnet sted mellom klokka 08:00 og 08:15 fredag morgen. Jenta ble overfalt på en sti i et skogholt da hun var på vei til skoleavslutningen på Korsvoll skole.

- Vi ønsker å komme i kontakt med personen som ventet på bussen, enten ved at han melder seg selv eller at andre som har sett ham varsler oss. Vi ønsker også å komme i kontakt med folk som var på bussen det aktuelle tidspunktet, sier hun.

Tydelig

Dette er det mest tydelige sporet politiet så langt har i jakten på mannen i 20-åra som brutalt voldtok en ti år gammel jente.

- Vi har vitner som har sett mannen rett utenfor hytta, men da var det så mørkt. Ingen har meldt seg som har sett mannen og jenta sammen, sier Rynning Aasen.

Politiet har foreløpig ikke fått resultatene fra de tekniske funnene på åstedet. Mannen holdt i en meterlang piassavakost med rød bust da han tok kontakt med jenta.

Politiet har fortsatt ikke funnet kosten.