- Han tok det på en fattet og beundringsverdig måte

- En sterk representant for tjenestemennene, sier justisministeren etter sykebesøk hos politimannen som ble overfalt på Majorstua.

 - SJOKKERENDE:  Justisminister Grete Faremo var i dag på besøk til tjenestemannen som ligger på Ullevål etter å ha blitt overfalt på Majorstua. Faremo beskriver hendelsen som alvorlig og sjokkerende. Foto: Terje Bendiksby / NTB
- SJOKKERENDE: Justisminister Grete Faremo var i dag på besøk til tjenestemannen som ligger på Ullevål etter å ha blitt overfalt på Majorstua. Faremo beskriver hendelsen som alvorlig og sjokkerende. Foto: Terje Bendiksby / NTBVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Politimannen ligger nå på Ullevål sykehus med blant annet knust kjeve og brudd i kraniet.

I dag fikk han besøk justisminister Grete Faremo og stasjonssjef ved Majorstua politistasjon Arne Solberg.

- Jeg opplevde at han hadde god hukommelse på det han hadde opplevd, og at han tok det på en fattet og beundringsverdig måte. Han er en veldig sterk representant for tjenestemennene vi har, sier Faremo til Dagbladet etter møtet.

Hadde ID-kort rundt halsen Politimannen i 30-åra hadde sammen med en kvinnelig kollega akkurat stanset en annen voldsepisode da overfallet kom. De to betjentene var kledd i sivilt, men hadde tjenestebeviset hengende rundt halsen.

Politimannen ble slått ned bakfra og deretter sparket og trampet i ansiktet. Trolig reddet kollegaen livet til betjenten.

Politiet beskriver det som et drapsforsøk.

- Det er en alvorlig skade han har etter en sjokkerende hendelse. Jeg ønsket å besøke ham for å understreke det lederansvaret vi har for sikkerhet og gode vilkår for våre tjenestemenn. Dette er et risikofylt yrke der man ikke kan garantere seg fullt ut. Vi må jobbe systematisk over tid for å redusere denne risikoen, og da var det viktig med dette besøket, sier Faremo og legger til:

- Han satte pris på besøket og vi hadde en god samtale.

En pågrepet Politiet ser svært alvorlig på hendelsen og har etterlyst to menn i etterkant.

Natt til i dag ble en 26 år gammel mann pågrepet og siktet for volden. Han ble pågrepet i sin bolig på Vestli, nordøst i Oslo, melder NTB.

Ifølge nyhetsbyrået er mannen en kjenning av politiet. VG melder at 26-åringen nylig ble dømt i forbindelse med en drapssak.

Politiet har nå flere navn på blokka.

- Vi kommer til å pågripe flere. Vi har navn på blokken. Og det kan tenkes at det er flere enn det, sier Einar Aas ved seksjon for organisert kriminalitet til NTB.

 REDDET AV KOLLEGA:  Betjentens kollega kastet seg i mellom da han brutalt ble slått ned og sparket i Hegdehaugsveien natt til søndag. Foto: Vidar Bakken / Ditt Oslo
REDDET AV KOLLEGA: Betjentens kollega kastet seg i mellom da han brutalt ble slått ned og sparket i Hegdehaugsveien natt til søndag. Foto: Vidar Bakken / Ditt Oslo Vis mer