- Han tok det på en fattet og beundringsverdig måte

- En sterk representant for tjenestemennene, sier justisministeren etter sykebesøk hos politimannen som ble overfalt på Majorstua.

- SJOKKERENDE:  Justisminister Grete Faremo var i dag på besøk til tjenestemannen som ligger på Ullevål etter å ha blitt overfalt på Majorstua. Faremo beskriver hendelsen som alvorlig og sjokkerende. Foto: Terje Bendiksby / NTB
- SJOKKERENDE: Justisminister Grete Faremo var i dag på besøk til tjenestemannen som ligger på Ullevål etter å ha blitt overfalt på Majorstua. Faremo beskriver hendelsen som alvorlig og sjokkerende. Foto: Terje Bendiksby / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Politimannen ligger nå på Ullevål sykehus med blant annet knust kjeve og brudd i kraniet.

I dag fikk han besøk justisminister Grete Faremo og stasjonssjef ved Majorstua politistasjon Arne Solberg.

- Jeg opplevde at han hadde god hukommelse på det han hadde opplevd, og at han tok det på en fattet og beundringsverdig måte. Han er en veldig sterk representant for tjenestemennene vi har, sier Faremo til Dagbladet etter møtet.

Hadde ID-kort rundt halsen Politimannen i 30-åra hadde sammen med en kvinnelig kollega akkurat stanset en annen voldsepisode da overfallet kom. De to betjentene var kledd i sivilt, men hadde tjenestebeviset hengende rundt halsen.

Politimannen ble slått ned bakfra og deretter sparket og trampet i ansiktet. Trolig reddet kollegaen livet til betjenten.

Politiet beskriver det som et drapsforsøk.

- Det er en alvorlig skade han har etter en sjokkerende hendelse. Jeg ønsket å besøke ham for å understreke det lederansvaret vi har for sikkerhet og gode vilkår for våre tjenestemenn. Dette er et risikofylt yrke der man ikke kan garantere seg fullt ut. Vi må jobbe systematisk over tid for å redusere denne risikoen, og da var det viktig med dette besøket, sier Faremo og legger til:

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer