#Metoo

- Han tok hånda opp under genseren min

Huitfeldt endret syn på hva kvinner i partiet har blitt utsatt for etter #Meetoo-kampanjen: - Det vi tidligere kalte hersketeknikk, det ser vi nå var seksuell trakassering, og det har jeg opplevd selv også.

SNAKKER UT: Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNAKKER UT: Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen, og sier i et intervju med TV 2 at hun selv har blitt utsatt for seksuell trakassering.

- Under en politisk diskusjon, så tok en deltaker hånda si opp under genseren min mens jeg argumenterte. Den gang tenkte jeg at dette var en beinhard hersketeknikk som jeg må stå opp mot, men i dag vil jeg si at dette var seksuell trakassering, sier Huitfeldt til kanalen.

- Verden har forandret seg

Hun sier at hendelsen fant sted under et politisk møte da hun selv var ungdomspolitiker, og at mannen som gjorde dette var en politisk motstander.

- Han tok armen opp langs ryggen min, og da tenkte jeg at det må du bare stå i mot, så tøff må du være. Men hadde det vært nå, hadde jeg hylt opp; «hva er det du holder på med!» Den gang tenkte man at dette må du tåle, men verden har heldigvis forandret seg, sier hun i dag.

Huitfeldts oppsiktsvekkende fortelling kommer mens partiet står i en kraftig storm i forbindelse med den mye omtalte Giske-saken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer