Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

#Metoo

- Han tok hånda opp under genseren min

Huitfeldt endret syn på hva kvinner i partiet har blitt utsatt for etter #Meetoo-kampanjen: - Det vi tidligere kalte hersketeknikk, det ser vi nå var seksuell trakassering, og det har jeg opplevd selv også.

SNAKKER UT: Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen.

Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet
SNAKKER UT: Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen. Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Leder for Arbeiderpartiets kvinnenettverk, Anniken Huitfeldt, forteller at hun har endret syn på hva som er seksuell trakassering i etterkant av #Meetoo-kampanjen, og sier i et intervju med TV 2 at hun selv har blitt utsatt for seksuell trakassering.

- Under en politisk diskusjon, så tok en deltaker hånda si opp under genseren min mens jeg argumenterte. Den gang tenkte jeg at dette var en beinhard hersketeknikk som jeg må stå opp mot, men i dag vil jeg si at dette var seksuell trakassering, sier Huitfeldt til kanalen.

- Verden har forandret seg

Hun sier at hendelsen fant sted under et politisk møte da hun selv var ungdomspolitiker, og at mannen som gjorde dette var en politisk motstander.

- Han tok armen opp langs ryggen min, og da tenkte jeg at det må du bare stå i mot, så tøff må du være. Men hadde det vært nå, hadde jeg hylt opp; «hva er det du holder på med!» Den gang tenkte man at dette må du tåle, men verden har heldigvis forandret seg, sier hun i dag.

Huitfeldts oppsiktsvekkende fortelling kommer mens partiet står i en kraftig storm i forbindelse med den mye omtalte Giske-saken.

Aps nestleder Trond Giske er fritatt fra vervet som nestleder i Arbeiderpartiet, mens partiet ettergår flere varsler som har kommet mot ham.

Kommenterer ikke varsler

Giske har tidligere beklaget at han «har opptrådt på en måte som enkeltpersoner har opplevd som upassende eller ubehagelig», men kom 1. januar med beskyldninger om falske varsler. Det ble møtt med sterk kritikk fra flere parter, og partileder Jonas Gahr Støre sa på en pressekonferanse tidligere denne uka at han tar avstand fra Giskes ordbruk.

- INGEN FALSKE ANKLAGER:  Partileder Jonas Gahr Støre møter pressen etter sentralstyremøtet i Arbeiderpartiet tirsdag. Her sier han, i motsetning til Giske, at han ikke opplever at noen av varslerne har kommet med falske anklager mot den nå suspenderte nestlederen. Video: NTB Scanpix / Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer

Huitfeldt vil ikke kommentere varslene som har kommet mot Giske overfor TV 2. Hun vil heller ikke si noe om hvorvidt hun selv har mottatt alvorlige varsler om seksuell trakassering.

- Jeg kommenterer ikke hva slags varsler jeg har fått. Alle varslinger blir tatt alvorlig, og jeg tar dem videre til partikontoret, sier hun til kanalen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!