Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han tok livet av sin ett år gamle datter på toppen av et øde hotell. Flere hundre tusen ble vitner til drapet

Sendte direkte på Facebook.

DREPT: Den elleve måneder gamle jente ble drept av sin egen far. Mannen i 20-åra sendte det hele direkte på Facebook. Foto: REUTERS / Sooppharoek Teepapan / NTB Scanpix
DREPT: Den elleve måneder gamle jente ble drept av sin egen far. Mannen i 20-åra sendte det hele direkte på Facebook. Foto: REUTERS / Sooppharoek Teepapan / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Teknologi-giganten Facebook er i hardt vært etter at en mann i starten av 20-årene tok livet av sin egen datter og seg selv mens han sendte det hele direkte på selskapets sosiale medier-plattform.

BBC melder at mannen var 21, mens The Guardian skriver at han var 20, men de er skjønt enige om at ugjerningen skjedde på toppen av et øde hotell i den thailandske turistmagneten Phuket.

Etter at han hadde drept den elleve måneder gamle jenta, tok mannen sitt eget liv. Ifølge BBC skal en krangel med barnets mor ha ledet opp til drapet.

- Paranoid

Jullaus Suvannin ved politiet i Phuket har ansvaret for saken. Han forteller ifølge The Guardian at sjalusi skal ha vært grunnen.

- Han var paranoid og rett for at hun skulle gå fram ham, sier han,

Mannens kone forteller til Reuters at de to har bodd sammen i et drøyt år, men at hun tidvis også ha vært redd. Han skal ha vært voldelig mot en fem år gammel gutt hun fikk med en annen mann, og hun ble engstelig da ingen var hjemme da hun kom fra jobb i går. Hennes verste frykt viste seg å bli virkelighet.

- Jeg var redd for at han skulle skade datteren vår, selv om han elsket henne, sier hun.

Flere hundre tusen seere

Facebook får nå krass kritikk fra en rekke brukere etter at videoklippene ikke ble fjernet på nesten 24 timer.

Reuters skriver at den første direktesendingen startet 16.50 i går etter middag lokal tid. Den andre sju minutter senere.

Nyhetsbyrået skriver også at så mange som 112 000 så den første videoen. Den andre videoen ble sett mer enn dobbelt så mange ganger, og rakk å få 258 000 visninger.

Alle brukere kan til enhver tid starte en direktesending på Facebook, og det vil da gå ut et varsel til alle denne personens kontakter. Etter at direktesendingen er ferdig, blir den liggende som en vanlig video, men kan fortsatt deles.

- Grufull hendelse

En talsperson for Facebook sier også til Reuters at selskapet beklager på det sterkeste det som har skjedd.

- Dette er en grufull hendelse, og våre tanker går til offerets familie. Slikt innhold hører ikke hjemme på Facebook, og det har nå blitt fjernet.

Thailands departement for digital økonomi forteller at de kontaktet Facebook for å få videoene fjernet, men at de ikke vil forfølge saken ytterligere.

- Vi kan ikke saksøke Facebook da de bare tilbyr tjenesten. De handlet også i tråd med sine retningslinjer etter at vi kontaktet dem. De var veldig samarbeidsvillige, heter det i uttalelsen.

Flere tilfeller

Dette er ikke første gang Facebook får problemer med hva som sendes direkte på deres plattform. I januar ble en mann torturert mens 16 000 personer fulgte med på Facebook.

I mars ble ei 15 år gammel jente voldtatt av fem eller seks menn i Chicago. Denne gangen var det 40 personer som fulgte sendingen.

I april ble 74 år gamle Robert Goodwin skutt og drept på åpen gate i Cleveland. Drapet ble ikke sendt direkte, men videoen lå åpent på Facebook i tre timer etter å ha blitt lastet opp.

Så sent som i dag ble tre menn dømt i Sverige for å sendt direktebilder fra en voldtekt av en kvinne i Uppsala. Her tok personer som så sendinga kontakt med politiet, som så arresterte de tre mennene.