Han tør der Haider tier

WIEN (Dagbladet): Hilmar Kabas (58) er mannen som er råere enn Jörg Haider. Derfor fikk Haiders partiformann i Wien ikke være med som minister da den nye østerrikske regjeringen ble tatt i ed av president Thomas Klestil i går.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Dagbladet møtte nesten-ministeren, som på grunn av «Verbale avsporinger» ble nektet å ta plass i regjeringen av presidenten. Klestil tok regjeringen i ed i går formiddag uten ett ord til hilsen.

Seremonien i presidentpalasset Hofburg ble akkompagnert av voldsomme utenlandske reaksjoner og hjemlige demonstranter som lot det hagle med stein, ølflasker og egg.

Overtramp

Gjentatte rasistiske overtramp var den egentlige grunnen til Klestils nei. Kabas er mannen bak slagordet om at Østerrike lider av det også Joseph Goebbels i sin tid kalte «Øberfremdung» (for mange utlendinger).

Kabas mener at det tvert imot er formannen i Frihetspartiet (FPV) som er offer for Goebbels-metoder.

Kabas er overbevist om at protestene og straffeaksjonene fra omverdenen er resultater av konspirasjoner.

Småborger

- Klestil har ikke benektet at han kontaktet den franske presidenten Jacques Chirac og ba ham protestere. Forbundskansler Klima bestilte straffeaksjonene mot sitt eget land da han møtte sine venner under holocaust-konferansen i Stockholm.

Hilmar Kabas har vært med i Frihetspartiet i 30 år. Han har fulgt Haider i tykt og tynt. Han er den hardtslående, men samtidig pyntelige småborger som spiller på folks angst. Han mener at det er for mange innvandrere i dagens Østerrike.

- Problemet når det danner seg innvandrergettoer, er at mange av utlendingene har en annen døgnrytme. De holder det gående til langt på natt og forstyrrer godtfolk som legger seg tidlig fordi de skal på arbeid neste dag. De har ofte andre skikker når det gjelder hygienen.

RÅERE ENN HAIDER: Hilmar Kabas rasistiske overtramp ble for mye for president Klestil.