Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han traff alltid midt i blinken

Det sier faren til 38-åringen som er siktet i den såkalte lasermann-saken i Malmö.

- GOD Å SKYTE: Faren til den siktede forteller at sønnen er god å skyte. Foto: Privat
- GOD Å SKYTE: Faren til den siktede forteller at sønnen er god å skyte. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MALMÖ (Dagbladet): - Jeg var med han på skytebanen for noen år siden. Han skjøt fra 25 meters avstand, og var veldig flink til å skyte og hadde et godt øye for det der. Han traff alltid midt i blinken, sier den lasermann-siktedes 71 år gamle far til den svenske avisa Expressen i dag.

I går morges fikk han en beskjeden fra Sverige til sitt hjem i Florida om at sønnen var pågrepet for et drap og sju drapsforsøk i Malmö.

- Han er ikke dømt - Jeg fikk sjokk av store dimensjoner. Jeg kunne aldri i verden ha innbilt meg at min sønn på noen måte skulle vært innblandet i dette. Og det vet vi jo ikke ennå. Han er ikke dømt, forteller han til avisa.

Han forteller at han ikke har spist noe siden han fikk beskjeden fra Sverige.

- Jeg har ikke hørt fra han på flere uker. Da sendte han et bilde av en lampe han hadde anskaffet seg på mail.

I den siste mailen fra sønnen står det «Nu är lampan installerad. Varmt ljus.»

DREPT: Politiet mener Trez West Persson (20) ble skutt i hodet og drept fordi hun var sammen med en innvandrer. Foto: Privat
DREPT: Politiet mener Trez West Persson (20) ble skutt i hodet og drept fordi hun var sammen med en innvandrer. Foto: Privat Vis mer

Tilbaketrukket
- Han har alltid vært hendig. Han store interesse har alltid vært å arbeide med hendene. Han er veldig dyktig til å snekre også.

Faren beskriver overfor Expressen en svært tilbaketrukket person, som hele sitt liv har kjempet med et Asperger-lignende syndrom.

- Men han har aldri ønsket å bli klassifisert som en som lider av Asperger syndrom. Så han har aldri bedt om å få sjekket seg. Han vill ikke ha den diagnosen, men sykdommen har gjort at han alltid har hatt vanskeligheter med å få kontakt med mennesker, sier faren.

VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: Joachim Wall/Expressen
VÅPENBESLAG: Politiet beslagla to pistoler i den angivelige Lasermannens leilighet. Foto: Joachim Wall/Expressen Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!