-  Han trodde det var hans eget blod

Carl Fredrik (19) og Stig (19) så 18-åringen og taxisjåføren i slagsmål i bilen. Sekunder seinere la de på sprang etter drapsmannen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

De to ungdommene var ute for å se på tordenværet som herjet himmelen over Oslo natt til i går da taxien med Saqib Ghani og den drapssiktede 18-åringen stoppet opp like bak dem ved 01-tida.

-  Vi så at de kranglet og begynte å slåss inne i bilen, men vi hørte ikke noe. Vi må gjøre noe, tenkte vi, sier Carl Fredrik von Krogh.

De så at sjåføren krøp ut av bilen og ble tatt inn i en annen bil som kjørte ham til legevakta. Samtidig så de 18-åringen løpe bort fra bilen.

-  Vi handlet helt på impuls, og løp etter ham, sier Stig Zeiner-Gundersen. Like under ei bru i nærheten tok de to igjen gutten.

Kikket etter sår

-  Han var forvirret og virket livredd. Han trodde taxisjåføren var på vei etter ham for å ta ham. Vi sa at han måtte bli med for å melde seg for politiet, men da slo han seg helt vrang, sier Carl Fredrik. De to kameratene fikk roet ned den tydelig rusa 18-åringen og tatt ham med til en lekeplass i nærheten.

-  Han trodde han var skadet, og kikket nøye etter sår på kroppen. Han trodde alt blodet kom fra ham selv, sier Stig.

Fikk panikk

Etter noen minutter ville 18-åringen tilbake til taxien for å hente ryggsekken sin, men da han så politipatruljene som var kommet til stedet, fikk han panikk.

-  Jeg vil hjem. Drar jeg til politiet, går det til helvete, sa han flere ganger til guttene.

-  Hele kroppen hans skalv, og han hadde problemer med å snakke sier Stig.

En halvtime etter at de innhentet 18-åringen hadde de fått roet ham nok ned til at han ble med for å melde seg til politiet.

Etterforskningsleder Tom Søreide roste i går Carl Fredrik og Stig for deres innsats.

BRAKTE HAM INN: Carl Fredrik Von Krogh (19) og Stig Zeiner-Gundersen (19) tok igjen drapsmannen under denne brua, og fulgte ham til politiet.