- Han trodde han skulle dø

15-åring reddet av kameratene etter badeulykke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet.no): Tilstanden til den 15-årige gutten, som i går kveld ved funnet livløs i et vann i Hordaland, er ikke lenger livstruende.

Gutten bor på Bergum asylmottak i Førde.

Den siste uken har han sammen med flere andre mindreårige asylsøkere på mottaket vært på Dyrkolbotn leirskole i Lindås kommune i Hordaland.

Reddet av kamerateneUlykken skjedde da leirskoledeltakere skulle bade i et fjellvann i går ettermiddag, forteller mottaksleder Else Aabrekk. - En gruppe på bortimot 30 personer var ute på tur i går og skulle bade i fjellvannet. Ut i fra det jeg forstår er var dette vannet mørkt og har mørk og grumsete bunn, sier Aabrekk og fortsetter:

- Gutten ga uttrykk for at han kunne svømme, men svømmeferdighetene har nok vært litt begrenset. Han har mest sannsynlig fått panikk når han kom i vannet.

Flere av de andre leirdeltakerne og -lederne fikk med seg at 15-åringen hoppet ut i vannet.

- To ledere og to kamerater av gutten så at han gikk under og dukket umiddelbart etter ham. Utfordringen her var å finne ham på bunnen, siden det var så grumsete.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer