Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han tror at folk spaner på ham, han er redd for å trekke fra gardinene og slike ting

Den drapssiktede 37-åringen har vært forsøkt tvangsinnlagt flere ganger i løpet av de seinere år.

SIKTET:AKTIV FACEBOOK-PROFIL: Den 37 år gamle siktete mannen har en Facebook-profil på nettet - som siden 19. august har vært svært aktiv. Foto: Privat
SIKTET:AKTIV FACEBOOK-PROFIL: Den 37 år gamle siktete mannen har en Facebook-profil på nettet - som siden 19. august har vært svært aktiv. Foto: Privat Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han tror at folk spaner på ham, han er redd for å trekke fra gardinene og slike ting. Han burde hatt behandling for lenge siden.

Slik beskriver en barndomsvenn den 37-år gamle mannen som er en av de to mennene som nå er siktet for drapet på Sigrid Giskegjerde Schjetne.

- Alt kan skje Siktedes barndomsvenn beskriver 37-åringen som et vanlig barn som i tenåra utviklet seg til å bli en ensom ung mann, og som seinere år har utviklet psykiske problemer.

- De eskalerte etter at søsteren hans døde, sier kilden.

Også flere kilder forteller til Dagbladet at tiltalte var nært knyttet til en søster som døde i ei ulykke for noen år tilbake.

Vil ikke ta medisin 37-åringen har vært forsøkt tvangsinnlagt flere ganger i løpet av de seinere år, det har han selv omtalt på bloggen sin og oppgitt til Dagbladet. Men siktede vil ikke ta noen form for medisiner, og han har skrevet ut seg selv hver gang.

I en kjennelse fra 2006, hvor mannen fikk besøksforbud mot flere personer, står det at mannen i retten har forklart at han har lett for å «tippe over» dersom han unnlater å ta medisinene sine over lengre tid.

Retten ba da om at han undergis psykiatrisk behandling fordi han har en alvorlig psykiatrisk diagnose.

- Rar, men snill En annen bekjent av 37-åringen sier følgende:

- Jeg har alltid hatt inntrykk av at han har vært en raring, men snill. Han virket litt enstøing i oppveksten, satt mye for seg sjøl. Han er stille blant fremmede, men kan godt prate i vei blant kjentfolk, sier 37-åringens bekjente.

- Raring med mange interesser En annen ungdomsvenn av 37-åringen Dagbladet har snakket med, beskriver siktede som en fyr «som hadde mange interesser i oppveksten.

- Særlig var han opptatt av data, han kunne danse hip hop og bedrev kampsport, sier vennen.

- Jeg oppfattet ham aldri som voldelig. Jeg tror aldri jeg har hørt ham heve stemmen, så jeg er sjokkert over å høre at han er tidligere voldsdømt og at han nå er drapssiktet. Han virket stille og rolig de siste årene, men var alltid litt rar, sier vennen.

- Stille type En annen bekjent av 37-åringen forteller Dagbladet om en «en rolig, behersket, snill og stille fyr», og også denne bekjente av ham sier seg overrasket over at han er siktet i en drapssak.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media