Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

-  Han truet med å henge henne

Den tvangsprostituerte russiske kvinnen (23) ble banket opp, truet på livet og tvunget til å stå naken ute i kulda. Historiene fra tingretten i Oslo fortsetter å sjokkere.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Hun hadde blåmerker overalt, i ansiktet og på hele kroppen. Hun sa at hun ble banket opp, og satt utenfor naken i to timer. Han (hovedtiltalte, red.anm.) truet med å henge henne. Etterpå lå hun under dyna og skalv, forklarte den fornærmedes venninne (23) fra Litauen via et videoopptak i Oslo tingrett i går.

Tvunget til sex

Voldsepisoden skjedde i et hus i Enebakkveien i Oslo og er bare en av mange sterke historier som de to østeuropeiske kvinnene forteller. Begge ble utsatt for overgrep, holdt fanget og tvunget til å selge sex i Oslo i tidsrommet desember 2001 til februar 2002. Nå sitter åtte menn på tiltalebenken, tiltalt for ulike forhold. Kvinnene forteller at de måtte adlyde mennene, som tvang dem til å ha sex med en rekke menn, inkludert dem selv.

Forbrent og forslått

Den litauiske kvinnen forteller at hovedtiltalte, en 31 år gammel mann fra Georgia, brente lårene hennes med sigaretter og slo med knyttneven mot magen, beina og armene. Så ville han ha oralsex med henne. Dagen etter slo han den russiske venninna på beina med en stokk. Etterpå måtte hun ligge med ham.

-  Hun hadde vondt i beina. Hun kunne ikke gå, forteller kvinnen.

23-åringen ville tjene penger til familien og ble lokket til prostitusjon i Sverige. Der begynte et liv med tvang, mishandling og utnytting. Det fortsatte i Norge. Mesteparten av pengene hun tjente ved å selge kroppen sin, stakk bakmennene av med.

Ikke bearbeidet

I dag bor kvinnen i Øst-Europa og er sterkt preget av hendelsene i Norge og Sverige. Hun har knapt snakket med noen om det som har hendt, og har ikke råd til psykologhjelp.

-  Jeg har det dårlig i dag, sier hun.

I tingretten blir deler av hennes forklaring lest opp, resten blir vist på video. I midten av neste uke er det den russiske kvinnens tur til å forklare seg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media