STEMTE FOR: Fylkesleder for Frp i Oslo, Mazyar Keshvari, kaller regjeringsplattformen en strategisk seier. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpix
STEMTE FOR: Fylkesleder for Frp i Oslo, Mazyar Keshvari, kaller regjeringsplattformen en strategisk seier. Foto: Torstein Bøe / NTB scanpixVis mer

Keshvari om regjeringsplattformen

Han truet med å stemme mot, men stemte for

Mazyar Keshvari mener dagens regjeringavtale er en strategisk og historisk seier for Frp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOSS (Dagbladet): Det var et enstemmig landsstyre i Frp som i dag stemte for å gå inn i regjering. Dette var ikke gitt på forhånd.

En av dem som var tydeligst på at han ikke garanterte for et ja, var fylkesleder i Oslo Frp, Mazyar Keshvari

- Vi er i forhandlinger med et parti som har rundt 4 prosent oppslutning. Da har velgerne sagt sitt. Det er ikke et parti det norske folk i utgangspunktet har ønsket i regjering eller har ønsket mye av politikken til. Det er etter vårt syn begrenset hva vi kan gi for at de skal komme i regjering, det er Venstre som må gi, sa Keshvari til Dagbladet tidligere i dag.

Da Siv Jensen presenterte den nye plattformen stemte han derimot for. Han er godt fornøyd med avtalen som han mener går mer i Frps retning enn Venstres.

Fikk overrraskende mye

- Vi har fått en avtale som gir betydelige seire til FrP, og gjennomslag som tar innover seg valgresultatet der vi ble tre ganger større enn Venstre. FrPs kjernesaker er ivaretatt og profilen vår er betydelig styrket på hovedsakene i tråd med det vi lovte velgerne, sier han.

Keshvari sier han er nesten overrasket over hvor mye Venstre har gitt på innvandringsfeltet.

- Det må settes opp mot klima-politikken de har fått gjennom, som jeg ikke er begeistret for, men dette er ting vi hadde tapt i Stortinget likevel, mener han.

- Strategisk seier

Han synes avtalen også smaker av strategisk og historisk seier for Frp.

- Vi er et parti som er veldig stolte av det vi har fått til de siste fire årene. Vi har gått fra 40 år i opposisjon til å bli et ansvarlig regjeringsparti. Så fikk vi gjenvalg. Nå er vi i en posisjon der Venstre, som garanterte mot oss i valgkampen, ser seg tjent med å gå i regjering. Det er en strategisk og historisk seier og anerkjennelse av at i en ikke sosialistisk regjering må Frp være med, sier Keshvari, og forteller at plattformen ble godt mottatt på Frps landsmøte.