- Han tysta og var slem mot dyra.

Derfor skulle drapsofferet Jan Petter Aarstad vekk fra «Dødens gård».

DREPT: Jan Petter Aarstad ble funnet drept i brønnen på Vollheim gård.
DREPT: Jan Petter Aarstad ble funnet drept i brønnen på Vollheim gård. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Før lunsj i dag ble Knut Arne Thorstensen grillet av dommer Helle Rolstad. Han skulle forklare seg om det første drapet som skjedde på Vollheim gård.

Jan Petter Aarstad ble funnet død i en brønn på gården under vaskemaskiner og en gressklipper. Aktoratet mener drapet skjedde 1. eller 2. november 2007. Thorstensen forklarte i dag at planen var å gi Aarstad en overdose heroin og sette ham igjen i et forlatt hus i nærheten av gården.

Satte heroinsprøyte i bilenDen dagen kjørte Thorstensen til huset sammen med Aarstad. Før han dro fikk han en sprøyte i hånda av søsteren Berits samboer, Ronny Kjeldsen.

- Når vi hadde kjørt opp til huset spør Jan Petter meg om å få sprøyta som ligger i dashbordet. Da spør jeg om han vet hva det er, og han visste hva det var. Cirka 30 meter fra huset spør han om jeg kan sette sprøyta på ham. Idet jeg setter sprøyta får Jan Petter en liten reaksjon og antyder at han kjenner det er heroin. Han lener seg bakover og sovner. Når han begynner å snorke går jeg opp mot huset. Når jeg kommer ned til bilen sover han fortsatt og snorker hele veien hjem til gården. Thorstensen går inn til de andre og forteller at Aarstad sitter i bilen og sover. Han går på toalettet og blir der i underkant av en halvtime.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer