- Han utelukker ikke at han har noe med saken å gjøre

56-åringen avhørt i over fem timer i dag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): - Avhøret i dag har gått veldig bra. Dette er en belastende sak for mange, både for min klient og ikke minst for de fornærmede, sier den lommemannsiktedes forsvarer Gunhild Lærum til Dagbladet.no.

Hun sier at straffskyld ikke var noe tema under 56-åringens avhør med politiet.

- Han har forklart seg om eventuell delaktighet. Han har valgt å forklare seg om deler av sitt liv, og ytrer at han ønsker å samarbeide med politet, sier hun.

- Hva mener du med dette?

- Han utelukker ikke at han har noe med saken å gjøre. Dette gjelder ikke i slik stort omfang som politiet mistenker eller har siktet ham for. Han har ikke blitt spurt om straffskyld. Det har ikke vært tema i dag, sier forsvareren.

Avhørt i over fem timer

Avhøret startet klokka 10.00 i morges og varte fram til 15.30 i ettermiddag. Tidligere i dag ble det kjent at 56-åringen valgte å la seg avhøre av politiet for første gang siden pågripelsen.

Påtaleansvarlig Jorid Kile Berg i Follo-politiet ønsker ikke å kommentere detaljer fra avhøret.

AVHØRT I DAG: Den lommemann-siktede 56-åringen sitter i avhør hos politiet i dag. Dette er første gang han velger å prate med politiet siden pågripelsen i januar. Foto: PRIVAT
AVHØRT I DAG: Den lommemann-siktede 56-åringen sitter i avhør hos politiet i dag. Dette er første gang han velger å prate med politiet siden pågripelsen i januar. Foto: PRIVAT Vis mer

- Vi er fornøyd med endelig å være i gang. Det er snakk om innledende avhør, men vi ønsker ikke å kommentere innholdet, sier hun til Dagbladet.no.

Det er nå ikke planlagt nye avhør av mannen.

- Vi håper å få til nye avhør, men det er foreløpig ikke planlagt nye avhør, sier Berg.

56-åringen byttet nylig forsvarer fra Tor Erling Staff til Gunhild Lærum.

- Det har vel vært en diskusjon mellom ham og forsvareren, men hvorfor han velger å la seg avhøre nå, vet jeg ikke, sier Berg.

- Kan hjelpe seg selv

Politiet er svært fornøyde med at siktede nå velger å bryte tausheten.

- Det er veldig viktig for oss å høre hans versjon. Vi har jo en del spørsmål til han, sier Berg.

- Han utelukker ikke at han har noe med saken å gjøre

- Nå kan han forhåpentligvis hjelpe oss med steder han har vært i perioden. Dessuten kan han bidra til å hjelpe seg selv også. Det har vi foreløpig måtte gjøre på egenhånd, sier påtaleansvarlige.

56-åringen er siktet for til sammen 26 overgrep mot unge gutter. Politiet mistenker han for så mange 160 overgrep.