Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Han utryddet nesten en hel familie. Nå håner han ofrene

- Når jeg kommer ut skal jeg finne en pistol og skyte deg.


TRUER: En mann er tiltalt for fire drapsforsøk etter at han slapp en betongblokk fra en bro over motorveien på en passerende bil. I retten i dag truet han en av de overlevende på livet. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB Scanpix
TRUER: En mann er tiltalt for fire drapsforsøk etter at han slapp en betongblokk fra en bro over motorveien på en passerende bil. I retten i dag truet han en av de overlevende på livet. Illustrasjonsfoto: REUTERS/Fabrizio Bensch/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En 37 år gammel mann stilles i disse dager for retten i Tyskland, tiltalt for fire drapsforsøk på familien til 33 år gamle Serdal Özturk.

En sen kveld i september, da Özturk var ute og kjørte med sin kone og to barn på motorveien i nærheten av Giengen an der Brenz, dundret plutselig en 12 kilo tung betongblokk i veibanen rett foran familiens Citroen.

Özturk forsøkte å svinge unna hindringen, men lyktes ikke og blen rullet rundt flere ganger.

Truet

Familien slapp fra det med livet i behold, men de pådro seg alle alvorlige skader. Verst var det for Özturks kone som i flere dager etter ulykken svevde mellom liv og død.

Kort tid etter hendelsen ble en 37 år gammel mann arrestert og siktet for å ha kastet betongblokken ned fra en bro som går over motorveien der familien passerte.

Den tyske avisa Bild dekker rettsaken mot 37-åringen, og forteller at mannen i dag truet Özturk som også var til stede i salen.

- Når jeg kommer ut skal jeg finne en pistol og skyte deg, sa han, før han fortsatte.

- Hvordan vet du at det var jeg som kastet steinen? Var du der, eller hva?

Mannen har tidligere tilstått å stå bak ugjerningen, men nektet i dag å forklare seg for retten.

Omkom

Dette var bare en av flere slike hendelser i fjor høst. I august mistet en tysk kvinne livet da bilen hun satt i sammen med ektemann og barn ble truffet av en 30 kilo tung betongblokk på øya Fyn.

Også der ble steinen kastet fra en bro over motorveien.

Den 36 år gamle ektemannen hennes pådro seg alvorlige hodeskader, mens deres fem år gamle sønn slapp unna med mindre skader.

Politiet på Fyn jobber ifølge Ekstra Bladet stadig med å finne den eller de som står bak drapet.

Inspirert

I etterkant av hendelsen gikk dansk politi ut med at en amerikansk tv-serie kan ha fungert som inspirasjon for den livsfarlige aktiviteten.

En tipser fortalte at en lignende hendelse inntreffer i skrekkserien «Slasher», som har vært tilgjengelig på strømmetjenesten Netflix i både Norge og Danmark siden tidligere den sommeren. Serien er opprinnelig produsert av kabelkanalen Chiller.

- I forbindelse med etterforskningen har vi blitt gjort kjent med en Netflix-serie som har en episode der en person kaster en betongblokk ned på en passerende bil, sa politikommissær Michael Lichenstein, som leder etterforskningen hos Fyn-politiet, til Jyllandsposten.

Det antas også at de senere steinkasthendelsene igjen er inspirert av oppmerksomheten som ble viet de første sakene.

- Vi kan ikke utelukke at noen har blitt inspirert av serien, på samme måte som de som utfører disse handlingene nå kan være inspirert av vår sak, sa politikommissæren videre.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media