Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han uttrykte et voldsomt raseri overfor fostermora

Siktet 35-åring skal ha skjelt ut fostermora foran campinggjester i Tvedestrand.

TO PERSONER SIKTET: Kvinnens fostersønn (35) og en kamerat av ham (18) er pågrepet og siktet for forsettelig drap og medvirkning til drap. Foto: Roar Laugerud
TO PERSONER SIKTET: Kvinnens fostersønn (35) og en kamerat av ham (18) er pågrepet og siktet for forsettelig drap og medvirkning til drap. Foto: Roar Laugerud Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Den 35 år gamle mannen som er  siktet for drapet på sin 57 år gamle fostermor i Tvedestrand søndag kveld, skal ifølge gjester ved Holt Campingplass, ha oppført seg spesielt kvelden før drapet skjedde. Det skriver Agderposten i dag.

- De prøvde først å ta seg inn til mannen i nabohytta. Han ville ikke slippe dem inn, og sa til oss etterpå at han var glad vi satt utenfor, for han følte seg utrygg. Etter å ha ristet i og dundret på døren hans et par ganger, gikk de rundt og ristet i flere campingdører. Deretter kom mannen over til oss og begynte å skjelle ut fostermoren, sier campinggjest Berit Holmen til Agderposten.

- Voldsomt raseri Litt senere så Holmen at det stod en ambulanse utenfor huset til fostermora.

- Etterpå hørte jeg at hun skulle ha fått føling på grunn av sukkersyke, og at det var derfor ambulansen sto der. Men i stedet for å hjelpe moren, sto han her og snakket stygt om henne. Jeg oppfattet det som at både han og kvinnen var svært ruset, sier Holmen, og forteller at han uttrykte et voldsomt raseri overfor mora.

Advokat Stian Kriststensen forsvarer 35-åringen. Han er ikke kjent med at klienten skal ha forstyrret gjester på campingplassen.

- Dette er ukjent for meg, sier Kristensen til Dagbladet.

Erkjent faktiske forhold 35-åringen har inrømmet forsettelig drap. I avhør med politiet i går forklarte han at han drepte fostermora.

- Han har erkjent de faktiske forhold, men jeg ønsker ikke å si noe om hvordan han stiller seg til straffskyld ennå, sier Kristensen til Dagbladet.

Han forteller at klienten flyttet inn hos avdøde som 5-åring, og at han bodde hos henne helt fram til voksen aldre.

- De har kjent hverandre lenge, sier han.

Hvordan var forholdet mellom fostermor og fostersønn etter at han flyttet fra henne?

- Det ønsker jeg ikke å kommentere nå, for da kommer jeg inn på motivet, sier Kristensen.

Han sier til Dagbladet at klienten har en årelang historie med tung psykisk problematikk.

- Ikke kamerater Ifølge Kristensen er hans klients forhold til den medtiltalte 18-åringen ikke et kameratskap.

- Det var et løst bekjentskap. De var ikke kamerater. Jeg kjenner ikke til hvorfor han skal ha vært med til fostermora søndag, sier advokaten.

18-åringen er siktet for medvirkning til drapet på den 56 år gammel kvinnen. Ifølge hans forsvarer, Ole J. Devold godtar han å bli varetektsfengslet.