- Han vant debatten

Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders, nummer en, to og tre på meningsmålingene, barket sammen i Houston natt til fredag. CNN mener førstnevnte er vinneren.

TIL DEBATT: Joe Biden er favoritt på meningsmålingene. Foto: NTB Scanpix
TIL DEBATT: Joe Biden er favoritt på meningsmålingene. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Natt til fredag møttes Demokratenes presidentkandidater til debatt i Houston i USA. Der stilte blant andre de tre favorittene på meningsmålingene, Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

Det er første gang de tre barker sammen i en slik debatt. CNN kaller Biden vinneren av de tre. De mener de 30 første minuttene var best, men at han heller ikke snublet i løpet av de resterende 150.

«Han tok fra sin iltre side da Bernie Sanders antydet at han var ansvarlig for at folk fikk kreft. (...) At han ga full støtte til Barack Obama, på godt og vondt, var smart, siden Obama fortsatt er en enormt populær mann,» skriver kanalen.

Videre mener de Biden var sterk, men ikke perfekt.

Ut mot Trump

I tillegg til de tre nevnte, deltok Cory Booker, Pete Buttigieg, Julian Castro, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Beto O'Rourke og Andrew Yang i debatten.

Omtrent samtlige åpnet med å angripe president Donald Trump, og felles for dem er at de vil ha slutt på hans regjeringstid.

- Han er en dødelig trussel mot fargede mennesker i dette landet, sa O'Rourke.

Den åpnet med en diskusjon om helsehjelp - og Biden har her gjort det klart og tydelig at han ønsker å videreføre Barack Obamas «Obamacare». Blant annet ble våpenloven og innvandring diskutert.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer