Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han vant debatten

Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders, nummer en, to og tre på meningsmålingene, barket sammen i Houston natt til fredag. CNN mener førstnevnte er vinneren.

TIL DEBATT: Joe Biden er favoritt på meningsmålingene. Foto: NTB Scanpix
TIL DEBATT: Joe Biden er favoritt på meningsmålingene. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Natt til fredag møttes Demokratenes presidentkandidater til debatt i Houston i USA. Der stilte blant andre de tre favorittene på meningsmålingene, Joe Biden, Elizabeth Warren og Bernie Sanders.

Det er første gang de tre barker sammen i en slik debatt. CNN kaller Biden vinneren av de tre. De mener de 30 første minuttene var best, men at han heller ikke snublet i løpet av de resterende 150.

HÅNER: Natt til fredag møttes Demokratenes presidentkandidater til debatt i Houston i USA. Der stilte blant andre de tre favorittene på meningsmålingene. Etter debatten brukte ikke Trump lang tid på å kalle opp konkurrentene til presidentvervet. Vis mer

«Han tok fra sin iltre side da Bernie Sanders antydet at han var ansvarlig for at folk fikk kreft. (...) At han ga full støtte til Barack Obama, på godt og vondt, var smart, siden Obama fortsatt er en enormt populær mann,» skriver kanalen.

Videre mener de Biden var sterk, men ikke perfekt.

Ut mot Trump

I tillegg til de tre nevnte, deltok Cory Booker, Pete Buttigieg, Julian Castro, Kamala Harris, Amy Klobuchar, Beto O'Rourke og Andrew Yang i debatten.

Omtrent samtlige åpnet med å angripe president Donald Trump, og felles for dem er at de vil ha slutt på hans regjeringstid.

- Han er en dødelig trussel mot fargede mennesker i dette landet, sa O'Rourke.

Den åpnet med en diskusjon om helsehjelp - og Biden har her gjort det klart og tydelig at han ønsker å videreføre Barack Obamas «Obamacare». Blant annet ble våpenloven og innvandring diskutert.

Diskuterte

Etterhvert ble debatten også en diskusjon om diskusjonene. Etter en liten ordveksling mellom Castro og Biden, påpekte Buttigieg at «det er slike øyeblikk som gjør debattene vanskelige å se på».

Etter en liten ordveksling fikk Amy Klobuchar siste ord.

- Et delt parti, er ikke et sterkt et.

Primærvalgene for å bli Demokratenes presidentkandidat, foregår for øvrig i første halvår neste år. Vinneren blir Donald Trumps motkandidat i valget.

- Ser trolig heller på meg

President Donald Trump sa flere burde se på demokratenes presidentdebatt på TV, men la til at flere trolig valgte å se på ham.

Mens de ti demokratene som kjempet om å bli presidentkandidat under neste års valg i USA kritiserte Trump sønder og sammen, talte presidenten for partifeller i Baltimore. Talen hans ble, i likhet med debatten i Houston, også overført på direktesendt TV.

Under talen sa Trump at folk burde se demokratenes debatt, men la til «at de trolig heller ser dette». Spøken framkalte allmenn munterhet blant partifellene i salen.

Før han reiste til Baltimore uttalte Trump til pressekorpset i Det hvite hus at han gjerne skulle fulgt debatten blant demokratene, men at han måtte nøye seg med å se en reprise.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media