- Han var alene om drapene

Britisk politi har siktet Ian Huntley (28) for drapene på tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman. Maxine Carr er siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ti over sju i går kveld kveld norsk tid kom hastemeldingen på engelske nettmedier:

Vaktmester Ian Huntley er formelt siktet for drapet på de to småjentene Holly Wells og Jessica Chapman.

Maxine Carr siktes for falsk forklaring

Politiet hadde frist på seg til i dag klokka 16 med å sikte Huntley og samboeren Maxine Carr. Britisk lov tillater at politiet kan holde mistenkte fengslet i 96 timer, etter det må de løslates hvis de ikke blir siktet.

Politiet bestemte seg sent i går kveld for å sikte kjæresten hans, Maxine Carr for falsk forklaring. Hun satt i avhør i hele går og har hatt status som mistenkt.

Politiet mener hun har forsøkt å hindre politiets arbeid ved at hun har avgitt falsk forklaring. Det har vært kjent i mange dager at bare Ian Huntley var mistenkt for å ha kidnappet de to jentene.

Spørsmålet er om han også alene drepte dem, og om Maxine Carr eventuelt bare ble stilt overfor en fullbyrdet kjensgjerning- som hun ble truet til å tie om.

En rekke vitner har påstått at Huntley var særdelees dominerende, og at han «behandlet Carr som et kosedyr han kunne kommandere som han ville.»

Undersøkes av psykolog

Politiet sier de har funnet gjenstander av stor betydning for saken på skolen der Huntley jobbet. Han er i psykiatrisk forvaring, og blir nå undersøkt av spesialister som vil fastslå om han er strafferettslig tilregnelig.

Paret ble arrestert lørdag, nesten to uker etter at de to jentene ble meldt savnet. Samme dag som arrestasjonene fant sted, ble to lik funnet i Midenhall i Suffolk. Politiet har ennå ikke bekreftet at det er de to jentene, men har sagt at de er så sikre som de kan få blitt. Obduksjonen av likene har ikke gitt noen opplysninger om hvordan jentene ble drept.

Undersøker foreldrenes hus

Huntley var vaktmester ved Soham, mens kjæresten Maxine Carr hadde jobbet på St. Andrews skole, der Holly og Jessica var elever.

Forsvinningen førte til en av Storbritannias største menneskejakter gjennom tidene. Over 400 politibetjenter fra 21 forskjellige distrikter har vært involvert, og politiet mottok over 13 000 telefonhenvendelser under leteaksjonen.

Huntley skal møte for retten i dag, men han kommer ikke til å stille opp selv. Politiet er engestelig for at det skal bli opptøyer.

Politiet undersøker fortsatt om det finnes spor i parets hus, og de har også gjennomgått huset til Huntleys foreldre.

Kilder: Ananova, BBC, Sky News.

<B>SIKTET:</B> Ian Huntley vil bli framstilt for forhørsretten i Petersborough for fengsling i dag, men han vil ikke møte opp selv. Politiet er redd for opptøyer.
<B>SIKTET: Ian Huntleys samboer, Maxine Carr, er siktet for falsk forklaring.
<B>SISTE SIKRE OBSERVASJON: Forsvinningen til de to tiåringene var lenge et mysterium, og flere hevdet at de hadde sett dem i dagene etter at de forsvant. De ble sist observert av et overvåkingskamera den dagen de forsant.
<B>HER BLIR HAN TATT: Vaktmester Ian Huntley (t.v.) blir ført bort fra sitt hjem i Soham. I går ble han siktet for drap på de to ti år gamle jentene.
VAKTMESTEREN SIKTET: Tiåringene Jessica Chapman (t.v.) og Holly Mills lekte sammen da de forsvant søndag 4. August. Nå er vaktmester Ian Huntley siktet for drapene.