- Han var alene om drapene

Britisk politi har siktet Ian Huntley (28) for drapene på tiåringene Holly Wells og Jessica Chapman. Maxine Carr er siktet for falsk forklaring.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Ti over sju i går kveld kveld norsk tid kom hastemeldingen på engelske nettmedier:

Vaktmester Ian Huntley er formelt siktet for drapet på de to småjentene Holly Wells og Jessica Chapman.

Maxine Carr siktes for falsk forklaring

Politiet hadde frist på seg til i dag klokka 16 med å sikte Huntley og samboeren Maxine Carr. Britisk lov tillater at politiet kan holde mistenkte fengslet i 96 timer, etter det må de løslates hvis de ikke blir siktet.

Politiet bestemte seg sent i går kveld for å sikte kjæresten hans, Maxine Carr for falsk forklaring. Hun satt i avhør i hele går og har hatt status som mistenkt.

Politiet mener hun har forsøkt å hindre politiets arbeid ved at hun har avgitt falsk forklaring. Det har vært kjent i mange dager at bare Ian Huntley var mistenkt for å ha kidnappet de to jentene.

Spørsmålet er om han også alene drepte dem, og om Maxine Carr eventuelt bare ble stilt overfor en fullbyrdet kjensgjerning- som hun ble truet til å tie om.

En rekke vitner har påstått at Huntley var særdelees dominerende, og at han «behandlet Carr som et kosedyr han kunne kommandere som han ville.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer