«Han var alltid midtpunktet»

Torsdag kveld spilte Saqib Ghani (27) cricket med vennene og lagkameratene for siste gang. Få timer etter var han drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-  Det er vanskelig å tro. Vi spilte cricket sammen her på kvelden, så får vi plutselig beskjed om at han er borte, sier Rasab Ahmad.

Fram til klokka halv ti torsdag kveld spilte Saqib Ghani cricket på Ekebergsletta for laget Oslo Cricketklubb. Etterpå satte han seg i en rød Volkswagen Caravelle for å ta fatt på sin første nattevakt som drosjesjåfør for Norgestaxi. Ved tretida natt til fredag fikk familie, venner og kolleger sjokkmeldingen om at Saqib Ghani var blitt drept. Mange av de sørgende samlet seg i går hjemme hos Saqibs foreldre i Oslo, som var på ferie i Frankrike da de fikk meldingen.

I går ettermiddag kom noen av lagkameratene fra Oslo Cricketklubb tilbake til Ekebergsletta for å minnes kameraten.

-  Han var alltid midtpunktet. Han stilte opp for alle. Det er ikke til å tro at han er drept, sier Zaheer Shafi. Alle helgas tolv planlagte cricketkamper er nå avlyst.

-  Kunne vært meg

Kort tid etter at drapet ble kjent, begynte kolleger og venner å samle seg utenfor Norgestaxis lokaler ved Jernbanetorget i Oslo.

-  Det har vært umulig for oss å sove. Da kondolansemeldingen kom fra drosjesentralen, mistet jeg følelsen i kroppen. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre, sier Rizwan Bakhsh.

Venn og kollega Aamir Waheed møtte Saqib Ghani torsdag kveld.

-  Jeg var den siste som traff ham. Han kjørte forbi meg i sentrum ved halv ett-tida, og sendte melding om at jeg skulle komme til taxiholdeplassen ved Arkaden, sier han.

Men Waheed dro ikke til holdeplassen. I stedet kjørte han rundt for å se etter kunder.

-  Hadde jeg dratt dit, kunne det blitt meg som tok med morderen, sier han.

Kollega Iftikhar Ahmed Gondal nikker.

-  Han ringte meg like før klokka elleve og spurte om jeg ville kjøre bilen hans. Han sa han ville være sammen med familien.

To timer etter fikk jeg beskjed om at han var drept, sier Iftikhar Ahmed Gondal.

-  Det kunne vært meg også.

Sentral i miljøet

Saqib Ghani ble født i Norge. Han gikk grunnskolen i Pakistan, hvor han blant annet ble interessert i cricket. For sju-åtte år siden kom han tilbake til Norge. Her begynte han på Sogn videregående skole. Han har vært sentral i oppbyggingen av det norske cricketmiljøet.

I 1999 fikk han drosjeseddel og begynte å kjøre for Norgestaxi. I juni i år fikk han sitt eget drosjeløyve og fortsatte som drosjeeier.

Saqib Ghani hadde tre søstre og en bror. Han bodde på Haugenstua med broren, sin kone og en datter på ett og et halvt år.

MINNES LAGKAMERATEN: Lagkameratene i Oslo Cricketklubb spilte cricket med Saqib Ghani timer før han ble drept. Fra venstre: Rasab Ahmad, Imran Shah og Zaheer Shafi.