- Han var blasfemisk mot profeten Muhammed

Guvernør i Pakistan skutt 26 ganger av egen livvakt.

SMILTE ETTER DRAPET: Livvakten, Malik Mumtaz Hussain Qadri, overga seg straks etter drapet på mannen han egentlig skulle beskytte - guvernør Salman Taseer. Motivet skal ha vært guvernørens kamp mot den nye blasfemi-loven i Pakistan. Foto: Reuters/Scanpix
SMILTE ETTER DRAPET: Livvakten, Malik Mumtaz Hussain Qadri, overga seg straks etter drapet på mannen han egentlig skulle beskytte - guvernør Salman Taseer. Motivet skal ha vært guvernørens kamp mot den nye blasfemi-loven i Pakistan. Foto: Reuters/ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I går ble guvernøren i Punjab i Pakistan, Salman Taseer, skutt og drept av sin egen livvakt.

Livvakten overga seg på stedet. Ifølge innenriksminister Reman Malik skal motivet for drapet ha vært at guvernøren var en uttalt motstander av en ny og kontroversiell blasfemi-lov i landet.

Livvakten, Malik Mumtaz Hussain Qadri, tilstår drapet og skal ha sagt:

- Han sier at guvernøren var blasfemisk mot profeten Muhammed, sier polititalsmann Naeem Iqbal i Islamabad-politiet, ifølge CNN.

26 skudd Ifølge Qadri skal Taseer har omtalt den nye loven som «den svarte loven».

Den kontroversielle loven åpner for dødsstraff for dem som fornærmer islam, koranen eller profeten Muhammed.

Taseer var i ferd med å forlate et populært marked etter en lunsj da han ble skutt. Han ble fraktet til sykehus, men livet sto ikke til å redde.

Ifølge sykehuset skal han blitt drept med til sammen 26 skudd mot brystet, ansiktet, nakken og bein, sier Dr. Sharif Astori til CNN.

26 SKUDD: Guvernøren skal ha blitt skutt 26 ganger og døde momentant. Foto: EPA/SCANPIX
26 SKUDD: Guvernøren skal ha blitt skutt 26 ganger og døde momentant. Foto: EPA/SCANPIX Vis mer

Den pakistanske journalisten P. J. Mir var en personlig venn av guvernøren. Han forteller til kanalen at da de spiste middag sammen i forrige uke visste han at noen var ute etter ham på grunn av hans synspunkter om loven.

Enke Han skal allerede ha fortalt sin kone at hun kunne bli enke snart.

- Taseer tenkte på folket, på folk i alle religioner. Han var ikke redd for å stå opp for de svake. Vi har mistet en god mann, sier Mir.

I November ble kristne Asia Bibi dømt til døden for blasfemi.

Den gang uttalte Taseer:

- Blasfemi-loven er ikke en lov laget av gud, Det er en lov laget av mennesket. Loven gir de ekstreme og reaksjonære en unnskyldning til å angripe de svake og minioritetene, sa han, som mente han hadde folket bak seg i kampen mot blasfemi-loven.
I går ble han skutt og drept av sin egen livvakt.

DREPT: Guvernør Salman Taseer. Foto: Scanpix
DREPT: Guvernør Salman Taseer. Foto: Scanpix Vis mer