Han var den eneste syklisten som ikke brukte sykkelfeltet

Bilist mener han senket farten og provoserte.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På den sterkt trafikkerte Kirkeveien, på vei mot Majorstuakrysset i Oslo-sentum, syklet en 45 år gammel Oslo-syklist i høyre kjørefelt. Han holdt god nok fart til å følge trafikken, men det gikk ikke raskt nok for en drosje fra Oslo taxi.

Drosjen kjørte tett opp mot bakhjulet til syklisten i håp om å kjøre forbi, men til slutt fåikk syklisten nok og stoppet opp midt i veien.

- Ikke kjør så nært! Hold avstand! sa syklisten til drosjesjåføren, mens alt filmes med et hjelmkamera.

Du kan se videoen fra Kirkeveien øverst i denne saken og gjøre deg opp din egen mening om situasjonen. Så langt er videoen sett over 100 000 ganger og nesten 2000 lesere har kommentert situasjonen.

- Skapte farlig situasjon En av bilistene i videoen forteller til Dagbladet at han opplevde at det var syklisten selv som fremprovoserte handlingen.

- Er det noen som skapte en farlig situasjon, så er det syklisten, sier mannen, som ønsker å være anonym.

Bilisten forteller at han fikk med seg at taxisjåføren tutet et par ganger i håp om at syklisten skulle slippe ham forbi.

- Da er det vanlig folkeskikk å legge seg til høyre, men han ville ikke gi seg. Så begynte syklisten å provosere ved å senke farten midt i rushtrafikken, sier han.

- Jeg kjørte forbi ham og ropte at sykkelfeltet var på høyre side. Jeg så at han stoppet opp, syklet ti meter til og stanset opp igjen. Totalt så jeg tre stopp. Det var midt i rushtrafikken og flere lastebiler bak ham. Det er å skape farlige trafikale situasjoner, sier han.

- Alle andre brukte sykkelfeltet Bilisten reagerer på at syklisten mener sykkelfeltet var for smalt og farlig å bruke.

- Det synes jeg er bare tull. I videoen ser man at andre sykler der. Han var den eneste syklisten som ikke brukte det, sier han.

24-åringen reagerer på at bilistene blir framstilt som aggressive.

- Jeg fikk ikke inntrykk av at de var aggressive. Det å tute er ikke et uttrykk for aggresjon, etter min mening. Det er ingen tvil om at det var syklisten som provoserte sjåførene. Han sakket farten og provoserte, sier han.   

Ville ikke bli kjørt ned Den 45 år gamle Oslo-syklisten sier til Dagbladet at det var taxisjåføren som skapte en farlig situasjon.

- Den som skapte et trafikkfarlig situasjon er han som lå et kvart sekund fra bakhjulet mitt i 40 kilometer i timen. Hva skulle jeg gjøre da?

- Det er mulig jeg kunne håndtert det på en annen måte, men det var ikke så mye tid til å tenke gjennom det. Min reaksjon var å stoppe og be ham holde avstand. Jeg begynte ikke å bremse umiddelbart. Jeg ville jo ikke risikere å bli kjørt ned.

- Ikke provokatør Syklisten sier at det faktum at andre syklister brukte sykkelveien ikke er bevis på at det er trygt.

- Hvis jeg hadde vært bilist i samme situasjonen så hadde jeg vært til større hinder for øvrig trafikk, men ingen hadde reagert.

Han avkrefter på det sterkeste at han syklet sakte for å provosere.

- Det er bare tøv fra ende til annen. Hvor han henter det fra, vet jeg ikke. Jeg har analysert videoen og ligger cirka 1,7 sekunder bak bilen foran. Vidvinkellinsen får det til å se ut som om jeg er lenger bak enn jeg faktisk er.