Eldar Sætre: Har fått jobben som ny Statoil-sjef. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
Eldar Sætre: Har fått jobben som ny Statoil-sjef. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

- Han var den klart beste kandidaten for Statoil

- Det er bare å gratulere styret med et godt valg, sier oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): Oljeanalytiker Trond Omdal i Pareto Securities mener Statoil og selskapets styre har gjordt et veldig godt og gledelig valg av ny konsernsjef, Eldar Sætre.

Bra at han takket ja - Og så var det veldig bra at han takket ja, mener Omdal.

- Han takket jo først nei. Men gitt at det ikke dukket opp noen opplagte kandidater til stillingen verken internt eller eksternt er det jo ikke overraskende at Sætre ble overtalt til å takke ja, sier Omdal til Hegnar.no.

Allerede fungert som konsersjef Han peker på at Eldar Sætre allerede har fungert som konsernsjef i tre-fire måneder.

- Det som er litt morsomt er at Sætre, under en presentasjon i november, sa "I Could get used to this job". Han er den klart mest kvalifiserte, han har bredest erfaring fra selskapet og da erd et jo deilig at styret har utpekt han til jobben, sier Omdal til Hegnar.no.

58 år gammel Han mener det bare er positivt at Sætre selv sier at det i en alder av 58 år er vanskelig å ha et tiårsperspektiv.

- Et fem til syv års perspektiv er lenge nok. I den fasen selskapet er i nærmeste årene vil det være mindre fokus på vekst, og mer fokus på den eksisterende porteføljen til Statoil og kostnadskutt, sier Omdal til Hegnar.no.

Gledelig nyhet Analytikeren har vanskelig for å skjule sin begeistring over dagens nyhet.

- Hans profil passer veldig bra i, Sætre har gått gradene nærmest fra bunnen, han har bodd i Stavanger og kjenner ljemiljøet godt. Jeg vil bare gratulere styret i Statoil og selskapet med et godt valg, gjentar Omdal til Hegnar.no.

35 års erfaring Oljeanalytiker i Swedbank, Teodor Sveen-Nilsen, peker på at Eldar Sætre har 35 års erfaring fra oljebransjen. 

- Statoils fungerende konsernsjef, Eldar Sætre, er ansatt som ny konsernsjef i selskapet. Sætre er trolig den minst kontroversielle kandidaten, og har 35 års erfaring fra et bredt spekter av posisjoner innen olje- og gassindustrien, skriver analytiker Teodor Sveen-Nilsen i en fersk oppdatering onsdag. 

Ikke noe tull med Sætre Oljeanalytiker Johan Olaisen i ABG Sundal Collier sier til Hegnar.no at han er godt fornøyd med den nye Statoil-sjefen.

- Det er et veldig, veldig bra valg, sier Olaisen. Han peker på at Eldar Sætre har full kontroll til fingerspissene, og at han kjenner godt til dynamikken i Statoil.

- Det blir ikke noe tull med Sætre som konsernsjef. Ingen endringer i langsiktig strategi, noe som er bra for selskapet, sier Olaisen til Hegnar.no. 

Andre nyheter Han blir ny Statoil-sjef
Oljeanalytiker: - Jeg er ikke overrasket over valget

Trond Omdal: Godt fornøyd med ansettelsen av Eldar Sætre som ny Statoil-sjef. Foto: Kyrre Lien / Scanpix
Trond Omdal: Godt fornøyd med ansettelsen av Eldar Sætre som ny Statoil-sjef. Foto: Kyrre Lien / Scanpix Vis mer