Han var en av USAs farligste. Nå er han død

Thomas Silverstein har tilbragt mer enn halvparten av sitt liv i isolasjon etter flere drap. Nå er han død.

DØD: Thomas Silverstein, som er blant grunnene til at USA i sin tid opprettet høysikkerhetsfengselet ADX i Colorado, er død etter å ha tilbragt mer enn halvparten av sitt liv i isolasjon. Foto: Wikimedia Commons
DØD: Thomas Silverstein, som er blant grunnene til at USA i sin tid opprettet høysikkerhetsfengselet ADX i Colorado, er død etter å ha tilbragt mer enn halvparten av sitt liv i isolasjon. Foto: Wikimedia Commons Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

I forrige uke kom beskjeden om at Thomas Silverstein er død. 67-åringen, som sonet flere livstidsdommer i det beryktede ADX-fengselet i Colorado, døde som følge av komplikasjoner etter en hjerteoperasjon. Det skriver New York Times.

Silverstein er ifølge den amerikanske avisa den fangen i amerikansk fengselsvesen som har sittet lengst på isolat. Siden 1983 har han ikke hatt omgang med andre fanger, og han har tilbragt 23 av døgnets timer på cella.

Han har med andre ord tilbragt mer enn halvparten av livet sitt i ensomhet.

Han er også langt på vei ansvarlig for at fengselet han sonet de siste åra av sitt liv ble bygd. Her satt han sammen med Theodore John «Unabomber» Kaczynski, Eric Rudolph, Zacarias Moussaoui, Dzhokhar Tsarnaev, Terry Nichols, Vincent Basciano, Ramzi Yousef, Michael Swango, Larry Hoover og Robert Hanssen.

Arisk Brorskap

Silverstein ble født i Long Beach i California i 1952, og var ingen stor og sterk gutt i oppveksten. Ifølge boka til journalisten og forfatteren Pete Early fikk han ofte juling av de andre barna, men mora ville ikke ha noe av at gutten hennes ble hakket på.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer