- Han var en banebrytende journalist

Tom Henriksen var med på å bygge opp NRKs distriktskontor i Østfold. Distriktssjef Jørn Enger mottok drapsmeldingen med sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Tom var den første medarbeideren ved NRK Østfold, og var en pioner her på 70-tallet, forteller Enger til Dagbladet.

Tom Henriksen jobbet i NRK Østfold fram til 1987. Så var han et par år i P2, før han opprettet sitt eget produksjonsselskap. Han har også vært programleder for «Norge rundt».

Holdt kontakten

- Jeg har hatt kontakt pr. e-post med ham etter at han flyttet til Mauritius, men det dreide seg bare om hyggelige ting, sier Enger.

Da Henriksen drev sitt eget firma, leverte han stoff til TVNorge, blant annet om båt og hage.

- Han jobbet med oss fra 1990 til 1995. De som hadde kontakt med ham den gangen, beskriver ham som en positiv og hyggelig samarbeidspartner, sier informasjonssjef Jens Petter Gjelseth i TVNorge.

Allsidig

Programleder Tor Andersen i P4 husker Tom Henriksen godt fra sin tid i Fredriksstad Blad. Andersen forteller at 58-åringen kjøpte det gamle soldathjemmet i Gamlebyen, som lå noen få meter fra NRKs kontor, og brukte det som bolig.

- Han var lærer på Kråkerøy ungdomsskole, men utdannet seg etter hvert til journalist. Han var alltid full av ideer og ville stadig engasjere seg på nye områder, sier Andersen til Dagbladet.