Dobbeltdrapet på Otta:

- Han var en einstøing

Flere av Ottas innbyggere er i sjokk over dobbeltdrapet. - Han var alltid hyggelig, sier en som kjente mannen som nå er siktet for å ha drept et ektepar.

TIL UNDERSØKELSE: Mannen som er siktet for drapet på ekteparet på Otta ble pågrepet mandag kveld. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet
TIL UNDERSØKELSE: Mannen som er siktet for drapet på ekteparet på Otta ble pågrepet mandag kveld. Foto: Øistein Monsen / Dagbladet Vis mer
Publisert

OTTA / OSLO (Dagbladet): Det er en trykket stemning som preger Otta tirsdag. Under ett døgn har gått siden nyheten om at to av bygdas innbyggere var drept.

En mann i 40-åra er pågrepet for drapet på et ektepar. En mann flere av innbyggerne kjente eller visste hvem var.

Aktivitetshuset i Otta er samlingssted for ulike mennesker i alle aldrer. Fra barn, ungdommer og til voksne personer som enten kommer innom for en kaffe og dagens avis eller for å slå av en prat.

- Alle skjønte

Til Aktivitetshuset kom også mannen som nå er siktet for dobbeltdrap. Dagbladet fikk besøke samlingsstedet, og flere var villige til å fortelle det de har opplevd i nærkontakt med den drapssiktede mannen.

- Han var en ensom person og holdt seg mye for seg selv. En einstøing, sier en av personene som møtte den siktede på Aktivitetshuset.

AKTIVITETSHUSET: Den siktede mannen i 40-åra skal ha brukt å besøke Aktivitetshuset. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
AKTIVITETSHUSET: Den siktede mannen i 40-åra skal ha brukt å besøke Aktivitetshuset. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Alle som er til stede velger å snakke med Dagbladet anonymt. Det er lite annet enn mandagens hendelse som er på folks lepper dagen etter drapene. Alle har en mening om hva som skjedde og hvorfor.

- Her skjønte alle hvem det var tidlig. Folk blir redde og engstelige, sier en av de som er til stede.

Den drapssiktede mannen blir beskrevet som en grei person å snakke med, men han skal ha hatt få venner. Det skal ha vært en stund siden han sist besøkte Aktivitetshuset.

- Folk var ikke redd for ham. Han var alltid hyggelig, sier en person som Dagbladet snakker med.

Innsatsleder Ingrid Tøndel etter knivstikkingen i Otta. Reporter/video: Øistein Monsen Vis mer

- Aldri voldelig

En beboer på Otta forteller til Dagbladet at han først ble veldig overrasket da han hørte om hendelsen, men at han raskt forsto hvem som måtte stå bak drapene.

- Men han har aldri vist voldelige tendenser tidligere, sier han til Dagbladet.

Ifølge ham skal det ikke være en kjent relasjon mellom siktede og ofrene, som var et ektepar.

- Men alle kjenner hverandre, Otta er et lite samfunn.

TO DREPTE: Politiet i Innlandet rykket ut til Otta i Gudbrandsdalen etter melding om to drepte i knivstikking. Video: Dagbladet TV Vis mer

- Sorg

Tragedien som rammet bygda nord i Gudbrandsdalen er ufattelig for mange å ta inn over seg. I tillegg til at kommunen har satt kriseteam som bistår naboer, vitner og berørte, har Bykirken i Otta åpnet dørene sine for innbyggere som trenger noen å prate med.

- Det har vært flere innom for en samtale. Mange i Otta kjente til ofrene og føler sorg og fortvilelse over det som har skjedd, sier Steinar Grønn, kirkeverge i Sel.

Han forteller at mange sliter med å skjønne at noe slikt kan skje.

- Det er sorg de gir uttrykk for, sier kirkevergen til Dagbladet.

HOLDER ÅPENT: Kirkeverge i Sel, Steinar Grønn, holder bykirken åpen for de som trenger å slå av en prat eller tenne et lys for de døde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet
HOLDER ÅPENT: Kirkeverge i Sel, Steinar Grønn, holder bykirken åpen for de som trenger å slå av en prat eller tenne et lys for de døde. Foto: Øistein Norum Monsen/Dagbladet Vis mer

Grønn beskriver Otta som en liten landsby.

- Det er ikke så mange innbyggere. Når slike situasjoner oppstår, samles folk og støtter hverandre, sier han.

Selv er Steinar Grønn født og oppvokst på Otta. Han synes selv det er vanskelig å sette ord på følelsene sine.

- Jeg merka det i går kveld da jeg satte meg ned. Da først gikk det opp for meg hva som har foregått, sier Grønn.

- Det er ikke slik som skal skje, legger han til.

Han forteller at mange kjente ofrene, og mener det er viktig ha noen å snakke med for å bearbeide inntrykkene og for å minnes de som gikk for tidlig inn i tida.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer