FUNNET DØDE: En av de døde blir hentet ut fra leiligheten på Frogner i Oslo der et ektepar ble funnet døde onsdag. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige.
Foto: Kyrre Lien / SCANPIX
FUNNET DØDE: En av de døde blir hentet ut fra leiligheten på Frogner i Oslo der et ektepar ble funnet døde onsdag. Politiet etterforsker dødsfallene som mistenkelige. Foto: Kyrre Lien / SCANPIXVis mer

- Han var en fantastisk kollega

De ansatte på instituttet til den døde professoren er i sjokk.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): De ansatte ved UiO hvor professoren (58) jobbet er sjokkert etter at nyheten om kollegaens død ble kjent. I dag morges samlet de seg til en spontan minnestund.
- Vi er oppskaket alle sammen. Han har gjort en enorm innsats og et stort arbeide som vi nyter godt av nå. Han var instituttleder her før meg, sier den nye instituttlederen til Dagbladet.

- En fantastisk kollega
Hun forteller om en svært godt likt kollega som nå er borte.
- Han var en fantastisk kollega og var veldig populær blant studentene. Han var en enormt varm og sjenerøs person. En uvanlig person vil jeg si. Dette kom veldig brått på, så vi er helt fortumlet. Alle kjente ham, forteller instituttlederen.

De ansatte ble møtt av sjokkmeldingen da de kom på jobb i dag tidlig. Store deler av dagen har gått med til å snakke sammen om det som har skjedd. På mandag vil det bli en offisiell minnestund for ansatte og studenter ved instituttet.

Kjente ikke kona
Professoren giftet seg for noen måneder siden med en kinesisk 40 år gammel kvinne. Dette kjente ikke instituttet til.
- Nei, vi vet ingenting om henne. Men vi vil ikke uttale oss noe særlig om privatlivet hans. Vi vil heller snakke om ham som kollega.

Kona var den eneste av de to som etterlot seg et avskjedsbrev.

Hvis det har vært drap, kan funn på stedet tyde på at kvinnen var klar over at hun skulle dø.

- Vi har funnet et avskjedsbrev fra kvinnen stilet til hennes familie. Vi har ikke funnet noe avskjedsbrev fra mannen. Dette sier oss at hun i allefall har tenkt gjennom det som skal skje,sa Hanne Kristin Rohde, leder for volds- og sedelighetsavsnitet i Oslo politidistrikt på en pressekonferanse i ettermiddag.

Døde av forgiftning
Den foreløpige obduksjonsrapporten har avdekket at begge døde av forgiftning. Politiet står da igjen med to muligheter:

- Enten var de enige om å avslutte livet sammen, eller så står vi overfor et drap og et selvdrap. Vi må ta forbehold om at vi muligens dessverre aldri finner ut av dette, sier Rohde.

De to ble funnet døde av en pårørende i parets leilighet på Uranienborg i går ettermiddag.