- Han var en helt spesiell person - en type du bare treffer noen få ganger i løpet av livet

I dag begraves Petter Hagen (34) som omkom i den tragiske båtulykken i Kragerø.

 BLID:  Flere av hans venner som Dagbladet har vært i kontakt med forteller om person som likte seg ved sjøen og som tilbrakte mye tid i skjærgården i Telemark. Han beskrives som åpen, energisk og «alltid» blid. Foto: IFFIT QURESHI/HUMANS OF OSLO.
BLID: Flere av hans venner som Dagbladet har vært i kontakt med forteller om person som likte seg ved sjøen og som tilbrakte mye tid i skjærgården i Telemark. Han beskrives som åpen, energisk og «alltid» blid. Foto: IFFIT QURESHI/HUMANS OF OSLO.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Petter Hagen (34) ble revet bort i båtulykken i Kragerø natt til lørdag. Han satt i en skjærgårdsjeep som krasjet inn i en taxibåt 500 meter etter at de forlot kaia, ifølge politiet.

Skiensmannen jobbet med internasjonale innkjøp i NCC Construction.

- Utrolig trist - Først og fremst er dette utrolig trist, og et stort tap for NCC. Vår omtanke går til Petters nærmeste, familie og venner, sier Jon Anders Nordal til Dagbladet.

Han var Hagens sjef og har ikke annet enn lovord å si om 34-åringen som i dag gravlegges i Gjerpen kirke i Skien.

- Han var en helt spesiell person - en type du bare treffer noen få ganger i løpet av livet. Han var livsglad, en stor humørspreder og en fantastisk kollega.

Flere av hans venner Dagbladet har vært i kontakt med forteller om person som likte seg ved sjøen og som tilbrakte mye tid i skjærgården i Telemark. Han beskrives som åpen, energisk og «alltid» blid.

- Han betydde veldig mye for meg og han hadde mange gode venner. Jeg husker han som en mann som trivdes veldig godt på sjøen og på jakt i skogen, sier en venninne av Hagen som ønsker å være anonym.

 TAXIBÅTEN:  Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix
TAXIBÅTEN: Det var på venstre side like bak baugen at taxibåten ble kjørt i av en skjærgårdsjeep. Foto: Foto: Geir Olsen / NTB scanpix Vis mer

På Facebook-siden til «Humans of Oslo» blir Hagen beskrevet som en åpen og varm person.

«Petter gjorde et stort inntrykk da jeg traff ham i mai i år. Folkene han var sammen med gikk bare videre uten å se i min retning, og et par av dem himlet med øynene. Petter derimot, stoppet opp for å prate.»

- Brått på Anne Elisabeth Larsen (32), den andre personen som omkom i båtulykken i Kragerø natt til lørdag, hadde et stort nettverk rundt seg, som omfatter flere kjente personer. Kondolansemeldingene har strømmet inn på hennes Facebook-side.

Larsen bodde i Oslo og jobbet som salgssjef for Petter Stordalen-hotellet The Thief før hun døde. Hun var også en godt kjent blogger og fotograf.

- Dette er utrolig trist. Jeg vil utrykke den dypeste medfølelse med de pårørende, venner og kollegaer, sier Petter Stordalen til Dagbladet.

Hennes bror, Thor Johan Larsen, forteller om en søster som vil bli dypt savnet av han og minstesøsteren Gine Margrete Larsen.

- Dette har kommet veldig brått på oss. Vi har mistet en elsket engel. Den lille solstrålen vår er så høyt elsket som det går an å bli. Dette er veldig tøft, sier Larsen til Dagbladet.

Usikkert hendelsforløp Det er fortsatt usikkert hva som foregikk da båtene kolliderte i høy hastighet cirka klokka 03.30 ulykkesnatten. Båtene krasjet mellom Galeieodden på Øya og Midtfjordskjær i Kragerø, omtrent 500 meter fra land.

 OMKOM  Anne Elisabeth Larsen (32) omkom i båtulykken i Kragerø natt til lørdag. Foto: Espen Schive.
OMKOM Anne Elisabeth Larsen (32) omkom i båtulykken i Kragerø natt til lørdag. Foto: Espen Schive. Vis mer

I Skjærgårdsjeepen satt det fire personer, alle i 30-åra. I taxibåten var det en mannlig sjåfør. En 32 år gammel mann ligger kritisk skadd på sykehus, men tilstanden skal være forbedret siden ulykken, ifølge politiet.

En kvinne som var om bord i jeepen, kom sammen med taxibåtsjåføren fra ulykken med mindre skader.

 OMKOMMET:  Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken i Kragerø natt til forrige søndag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet.
OMKOMMET: Anne Elisabeth Larsen (32) og Petter Hagen (34) ble funnet omkommet etter båtulykken i Kragerø natt til forrige søndag. Foto: Per Flåthe / Dagbladet. Vis mer