BENEKTER ALT: - Det har aldri skjedd det som står der, sier Alvdal-moren om tiltalen. Harald Stabell og Steffen Brandstad representerer henholdsvis stefaren og moren i overgrepssaken som startet i Nedre Romerike tingrett mandag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
BENEKTER ALT: - Det har aldri skjedd det som står der, sier Alvdal-moren om tiltalen. Harald Stabell og Steffen Brandstad representerer henholdsvis stefaren og moren i overgrepssaken som startet i Nedre Romerike tingrett mandag. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADETVis mer

- Han var en lekepappa. Han tulla, fleipa og lekte med ungene

Alvdal-moren nekter for å ha forgrepet seg på datteren (27).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

LILLESTRØM (Dagbladet): Etter at Alvdal-morens nå 27 år gamle datter hadde fortalt om en barndom preget av vold, frykt og seksuelle overgrep fra mor og stefar, forklare den tiltalte moren seg i dag i retten. Hun nekter straffskyld.

- Det har aldri skjedd det som står der, sier 48-åringen.

Hun hevder også at det ikke stemmer at datteren ofte sov i samme seng som henne og stefaren.

- Nei, det stemmer ikke. Aldri. Hun har ligget sammen med meg en eneste gang. Det var på hytta i Alvdal, da lå vi på sofaen der.

Hun forteller at hun heller aldri har sett at hennes daværende mann har forgrepet seg på datteren, men at hun har sett en video hvor han er voldelig mot henne inne på kjøkkenet i huset på Gjerdrum.

På spørsmål om hvordan den medtiltalte eksmannen var som stefar til de to barna sier hun:

- Han var en lekepappa. Han tulla med ungene, fleipa og lekte med dem.

Husker ikke Aktor Svein Holden begynner sin utspørring at den tiltalt moren med å ta opp den mye omtalte Alvdal-saken, hvor hun i 2011 ble dømt til 15 års fengsel for grove seksuelle overgrep mot sine to yngste barn og to nabobarn. Holden spør om hun er rettmessig dømt i saken.

- For det jeg gjorde mot sønnen min ja.

- Hva med mot din yngste datter?

- I den dommen så står det jo at jeg har gjort mye mer enn det jeg har gjort.

SPURT UT: Den fornærmede 27-åringen gjorde i dag ferdig sin forklaring og ble spurt ut av forsvarsadvokatene. Her sammen med sin bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET
SPURT UT: Den fornærmede 27-åringen gjorde i dag ferdig sin forklaring og ble spurt ut av forsvarsadvokatene. Her sammen med sin bistandsadvokat Anne Kristine Bohinen. Foto: Øistein Norum Monsen / DAGBLADET Vis mer

- Har du gjort seksuelle handlinger mot din yngste datter?

- Det kan tyde på det ja.

- Er ikke det noe du burde vite?

- Jeg kan ikke huske det.  

Hun forteller at hun i perioden hun bodde i Alvdal drakk en del alkohol, og ikke kan huske alt fordi hun tidvis var veldig rusa.

«Natta-kos» Holden lurer på om det kan være med overgrepene mot den eldste datteren som med den yngste sønnen, at hun bare ikke husker det.

- Absolutt ikke. Fordi jeg har totalt avhold fra før jeg fikk min eldste sønn og helt til 2004 eller 2005.

Moren forteller at den eldste datteren var et vanskelig barn, og at hun da hun ble alene med de fire barna ønsket at fornærmede skulle bo et annet sted et års tid for å få en pause.

Ved en anledning skal moren ha sett at dattern hadde blåmerker som hun forklarte at stefaren hadde gitt henne, og ved en senere anledning skal datteren ha sagt at «det gjør vondt når X (navn på stefar) ligger oppå meg.»

- Jeg konfronterte både X (navn på stefar) og Y (navn på datter) med det. X (navn på stefar) sa at det var når han ga natta-kos. Det bekreftet Y (navn på datter) også, forklarte moren.