- Han var en man kunne støtte seg til

- Paradoksalt nok hadde han vært god å ha i dag, sier kameraten til 23-åringen som ble drept på trikken tirsdag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

21 år gamle Morten Kyvik og et 20-talls andre venner av den 23 år gamle mannen som ble drept på trikk nummer 17 tirsdag, tilbrakte store deler av dagen onsdag på åstedet. Rundt en haug med blomster, lys og hilsener hadde de samlet seg for å snakke sammen, gråte og trøste hverandre.

Var som nyforelsket

«Det har skjedd noe som ikke kan trøstes med tegnspråk. Det har skjedd noe som ord ikke kan trøste», sto det på et av brevene som var lagt ned.

- Det går ikke så bra. Vi snakker om det, men det er ikke lett, sier Morten Kyvik. Han fikk den triste beskjeden via SMS natt til onsdag. Han forteller at venner og kjente kommer fra hele landet for å ta del i sorgen. Kyvik tenker spesielt på kameratens samboer.

- De var sammen i flere år og var som nyforelsket hele tiden. Det skal det mye til for å overgå. Han var en kjernekar, god å støtte seg til. Han hadde vært god å ha i dag, for å si det sånn, sier han.

Jobbet i SFO

De ble kjent med hverandre for sju år siden, da de sparket fotball på juniorlandslaget for døve. 23-åringen jobbet i en skolefritidsordning (SFO). Begge kameratene tilhørte ifølge NTB miljøet rundt Døvekirken i Oslo. Også her hadde det vært minnestund, en midt på dagen og en onsdag kveld. Det var tent lys, og stemningen var ikke som den pleier. Minst 100 mennesker hadde tatt turen innom kirken i løpet av dagen.

- Vi har tent lys og vært stille sammen. Det er forferdelig det som er skjedd. Vi har brukt all vår kunnskap om sorg, sorgreaksjoner og krise, sier døveprest Asgeir Straume til NTB.

Kirken var åpen utover kvelden, og det er kjøpt inn mat, frukt og kaffe. I menighetssalen sto en radio, og lyden ble skrudd opp ved hver nyhetssending.

- Det er rundt 2.000 mennesker som sogner til døvekirken i Oslo. Vi har et tett nettverk, der alle kjenner alle, sier Straume.

Konfirmerte ham

Nede på åstedet på Bislett traff vi kateket i menigheten, Øyvind Aspen. Han har kjent 23-åringen i mange år, og var blant annet kateket under konfirmasjonen hans.

- Miljøet i døvekirken er lite, så det kom som et sjokk. Jeg har fulgt ham i mange år. Blant annet hadde jeg kontakt med ham hver onsdag, da han fulgte barna fra SFO og over til en barnegruppe vi driver her i kirken. Han skulle begynne å studere til høsten, sier Aspen stille.

(NTB)

<B>JOBBET SAMMEN: Morten Kyvik var nær venn av den 23 år gamle mannen som tirsdag ble drept på trikken i Oslo sentrum. - Paradoksalt nok hadde han vært god å ha i dag, sier Kyvik.