LANDESORG:  «Folket, Chávez, revolusjon, kampen fortsetter» lød parolen på mange flagg blant de sørgende i natt. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins / NTB Scanpix
LANDESORG: «Folket, Chávez, revolusjon, kampen fortsetter» lød parolen på mange flagg blant de sørgende i natt. Foto: REUTERS/Carlos Garcia Rawlins / NTB ScanpixVis mer

- Han var en mann som lærte oss å elske fedrelandet

Gråtende og sjokkerte Chávez-tilhengere fylte Venezuelas gater i natt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

- Vi er alle Chávez, ropte hundrevis av sørgende utenfor militærsykehuset i Caracas der presidenten døde etter to års kamp mot kreft.

Noen veivet med venezuelanske flagg, mens andre bar plakater med tekster som «Folket, Chávez, revolusjon, kampen fortsetter» og «Chávez lever».

- Vi føler at faren til vårt fedreland og mange andre nasjoner fysisk har forlatt oss, sa den 40 år gamle kommuneansatte Francis Izquierdo.

- Han var en mann som lærte oss å elske fedrelandet. Kommandanten har gått bort fysisk, men han forblir i våre hjerter, og vi må fortsette å bygge fedrelandet, sa han med tårer i øynene.

Folk samlet seg på plasser og gater i byer og landsbyer over hele Venezuela mens de sang nasjonalsangen og holdt opp portretter av mannen som utviklet et nesten mystisk bånd til landets fattige.

Opposisjonsleder Henrique Capriles sendte sine kondolanser til folk og familie og oppfordret venezuelanerne til å stå samlet i en vanskelig stund.

Men enkelte opposisjonelle kunne ikke skjule sin glede over at lederen de hatet så intenst var gått bort.

- Endelig! Ropte noen kvinner som strømmet ut i gatene i et overklassestrøk i Caracas. Men de fleste motstanderne viste seg ikke på gata og ga heller uttrykk for sin fryd på twittermeldinger.

(NTB)

I SORG:  Støttespillerne til Hugo Chavez samlet seg på Bolivar torg i Caracas i natt. Foto: EPA / DAVID FERNANDEZ / NTB SCANPIX
I SORG: Støttespillerne til Hugo Chavez samlet seg på Bolivar torg i Caracas i natt. Foto: EPA / DAVID FERNANDEZ / NTB SCANPIX Vis mer