TROND BERNTSEN BEGRAVES: Haug kirke var fullsatt, og flere titalls kollegaer fra politiet var møtt fram for å ta et siste farvel med Trond Berntsen i begravelsen fredag.  Foto: Uffe Frandsen
TROND BERNTSEN BEGRAVES: Haug kirke var fullsatt, og flere titalls kollegaer fra politiet var møtt fram for å ta et siste farvel med Trond Berntsen i begravelsen fredag. Foto: Uffe FrandsenVis mer

- Han var en pappa som alltid stilte opp

Politimann Trond Berntsen (51) ble begravet fra Haug kirke i Eiker fredag.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Politimann Trond Berntsen (51) ble begravet fredag. Seremonien ble holdt for en fullsatt Haug kirke i Hokksund i Eiker, og mange titalls politifolk hadde møtt opp for å ta avskjed med en avholdt kollega.

Kjær voksenperson Berntsen hadde arbeidet i Søndre Buskerud politidistrikt i 16 år.

22. juli ble han drept i det tragiske terrorangrepet, mens han arbeidet på privat overtid som ordensvakt på AUFs sommerleir på Utøya, en jobb han hadde utført i mange år. Medlemmer i AUF har flere ganger karakterisert ham som en kjær voksenperson for leirdeltakerne.
Engasjert - Trond sto opp for de som ikke hadde det så greit, sa prest Svein Ludvig Larsen i sin tale.

Et eksempel på Trond Berntsens store engasjement, var hvordan han behandlet dem som havnet på feil side av loven:

- Flere av dem han arresterte, opplevde at han kontaktet dem i ettertid og fulgte opp, sa Larsen.

Stilte alltid opp - Trond var en pappa som alltid stilte opp for barna sine. De vil savne verdens beste pappa, sa presten.

Også ordføreren i Øvre Eiker, Ann Sire Fjerdingstad, som har kjent Berntsen i 30 år, trakk fram hans store engasjement for ungdommen i sin minnetale.

Hun omtalte hans død som et stort tap for kommunen.

God kollega Visepolitimester i Søndre Buskerud politidistrikt, Jan Erik Strøm, beskrev Berntsen som en god kollega:

- Trond var ærlig, profesjonell, veldig «fair», sa aldri nei og var veldig sosial. Han var en meget dyktig politimann. Han var en bauta; pålitelig og bunnsolid, sa Strøm.

Berntsen skal ha reddet livet til sønnen sin, som også var på Utøya da tragedien inntraff, og så forsøkt å ordne opp i den kaotiske situasjonen på øya. I stedet ble han skutt og drept.

Mette-Marit deltok ikke Partisekretær Martin Kolberg (Ap), Fylkesmann i Buskerud Kirsti Kolle Grøndahl (Ap) og leder i Politiets Fellesforbund, Arne Johannessen, var blant dem som overvar begravelsen.

Berntsen var Kronprinsesse Mette-Marits stebror. Slottet hadde på forhånd varslet at Kronprinsessen ikke kom til å delta i begravelsen, da hun deltok i minnemarkeringen for Berntsen i Hokksund mandag 25. juli.

ENGASJERT: I begravelsen fredag ble spesielt Berntsens engasjement for ungdom trukket fram i minnetalene.
ENGASJERT: I begravelsen fredag ble spesielt Berntsens engasjement for ungdom trukket fram i minnetalene. Vis mer