Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var en snill og grei gutt

Berit Thorstensen (53) forklarer seg om drapsofrene.

DUMPET I BRØNNEN: Under en eller flere gressklippere, vaskemaskiner, traktorkjettinger og annet skrot fant politiet liket av Jan Petter Aarstad 23. januar 2008. Da hadde de brukt flere dager på å tømme brønnen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
DUMPET I BRØNNEN: Under en eller flere gressklippere, vaskemaskiner, traktorkjettinger og annet skrot fant politiet liket av Jan Petter Aarstad 23. januar 2008. Da hadde de brukt flere dager på å tømme brønnen. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

HAMAR (Dagbladet): Det er en nervøs Berit Thorstensen som forklarer seg i Eidisvating lagmannsrett.

Hun startet sin forklaring i dag og førstelagmann Odd Jarl Pedersen brukte tre kvarter på å spørre henne ut om to drap og to grove ran.

Snakker fort

I en brunmelert strikkegenser og grå bukser sitter 53-åringen i vitneboksen. Hun snakker fort og førstelagmann Pedersen måtte flere ganger be henne gjenta det hun sa.

Mens hun forklarer seg følger ekskjæresten Ronny Kjeldsen (44) oppmerksomt med fra bakerste rad sammen med sin forsvarer Espen Wangberg. Kjeldsen rister på hodet gjentatte ganger mens han hører på Thorstensen.

Aktor Thorbjørn Klundseter starter sin utspørring med å be henne fortelle om det første drapsofferet, Jan Petter Aarstad (42). Han bodde på gården sammen med Thorstensen.

- Vi kranglet

- Han var en snill og grei gutt. Han hjalp meg mye på gården. Han hadde alkoholproblemer og drev med stoff.

- Hadde dere noen uoverenstemmelser?

- Vi kranglet om masse, ting han ikke gadd å gjøre, stoffmisbruk. Når jeg og Jan Petter var der var det stort sett stille og rolig. Vi samarbeidet ganske godt.

- Når Knut Arne eller Ronny var der?

- Da var det litt mer turbulent. Det var krangling om bilkjøring, verktøy.

- Bidro han?

- Han hjalp meg på gården, vi hogget ved sammen, vi jobbet med dyrene, vi hadde høner sammen, vi handlet. Vi var uenige men stort sett gikk det greit. Noen ganger var han lat. Når han ikke hadde amfetamin var han lat, forklarer hun.
Da ble det også krangling.

Ødela ting
Thorstensen forklarer at Aarstad ødela ting.
- Men det var flere andre som ødela ting, det var ikke bare ham. Han skrudde i stykker biler, vaskemaskiner, sikkert motorsager også.

På et tidspunkt bodde Aarstad på låven.
- Han var redd for at jeg skulle slå ham med en øks, forklarer Thorstensen.

Aarstad holdt seg også på låven når han hadde kranglet med noen av de andre.

Aktor refererer til andre ting det ble kranglet om, blant annet misbruk av penger og kort.

- Vi trengte kortet for å handle, så hvis han tok det med seg var ikke det så ålreit. Da kranglet vi.
Berit Thorstensen fikk Aarstads trygd inn på sin konto. Dette fortsatte etter at han ble drept.

Hun forklarer at bankkortene hans ble brent da han kom på gården.
- Fordi han ville anmelde NN for å ha tatt kortene. Hans konto ble misbrukt av Ronny og NN. De kjørte blant annet taxi til Hamar, forklarer hun.

KRANGLET: Berit Thorstensen (53) fortalte retten om kranglingen på Vollheim gård. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet
KRANGLET: Berit Thorstensen (53) fortalte retten om kranglingen på Vollheim gård. Foto: Jacques Hvistendahl/Dagbladet Vis mer

Jan Petter Aarstad ble funnet i brønnen på gården 23. januar 2008. Han ble dumpet under masse skrot, som vaskemaskiner, gressklippere, traktorkjettinger og søppel.

Strid om hvem som gjorde hva
Politiet brukte flere dager på å tømme brønnen. Da hadde liket ligget der i fjorten måneder.

I retten er det strid om hvem som gjorde hva da Aarstad ble drept.

Det er på det rene at Knut Arne Thorstensen satte en sprøyte heroin i armen på Aarstad. Han sa i sin forklaring forrige uke at det var Ronny Kjeldsen som kastet Aarstad i brønnen, men Kjeldsen nekter enhver befatning med drapet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media