MINNET HANS RICKARD: Flere venner av drapsofferet var søndag på funnstedet på Klemetsrud for å legge ned blomster og utveksle historier om Hans Rickard Strømner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG
MINNET HANS RICKARD: Flere venner av drapsofferet var søndag på funnstedet på Klemetsrud for å legge ned blomster og utveksle historier om Hans Rickard Strømner. Foto: THOMAS RASMUS SKAUGVis mer

- Han var en solstråle

- Det første jeg tenker på er smilet hans, sier ekskjæresten til Hans Rickard Strømner (23). I går la hun ned roser på stedet der drapsofferet ble funnet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Bare rester av politiets sperrebånd og en skakk garasjedør som ble brutt opp av tekniske etterforskere, vitner nå om hvor forsvinningssaken ble oppklart og drapsetterforskningen startet 13. oktober i år.

Venner av Hans Rickard Strømner (23) la i går ned røde roser for å minnes 23-åringen, på stedet der han ble funnet død og innpakket i en presenning etter å ha vært savnet i over tre måneder.

- Det er guffent å være her. Man begynner å tanke på hva de gjorde mot ham, og at han ble liggende her så lenge mens masse folk passerte forbi hver dag uten å vite noe, sier en 22 år gammel venninne av drapsofferet.

Hun bodde sammen med Strømner på Nesodden i 2009, og forteller at de to var kjærester.

- Var så blid Mens én ekssamboer er siktet for drapet og en annen tidligere kjæreste har stått fram i VG med sin historie om mishandlingen hun ble utsatt for, vil 22-åringen fortelle om en helt annen Hans Rickard.

- Det første jeg tenker på er smilet og latteren hans. I den tida vi hadde sammen var han en solstråle. Jeg tror de to årene er den beste tida jeg har hatt, sier ekskjæresten.

DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: Privat / Politiet
DREPT: Hans Rickard Strømner ble 23 år gammel. Foto: Privat / Politiet Vis mer

- Han var alltid så blid, og veldig hjelpsom. Han sa aldri nei, sier en annen venninne, som var Strømners nærmeste nabo på Nesodden.

Tidligere har venninner av Strømner kalt den gartnerutdannede 23-åringen «verdens beste gutt» som elsket katter og hunder, biler, fotball og tv-serier. Andre har framhevet at han var energisk, åpen og ærlig.

- Jeg har aldri sett noen form for aggresivitet hos ham. Da jeg var sammen med ham var han snill som et lam, sier ekskjæresten til Dagbladet.

- Nytt liv Hun forteller at 23-åringen hele tiden var åpen om straffesaken mot ham som pågikk mens de to var sammen. I 2009 ble han dømt til samfunnsstraff for gjentatt vold mot en tidligere samboer.

- Han sto for det og var veldig klar over hva han hadde gjort. Han har ikke hatt det enkelt opp i gjennom, men gledet seg til å bruke straffen til å få et nytt liv, sier 22-åringen.

Hun har bare hatt sporadisk telefonkontakt med Strømner etter at han flyttet og etter hvert ble kjæreste med kvinnen som endte med å drepe ham 10. juli i år.

Nå sitter vennene igjen med mange spørsmål.

LA NED BLOMSTER: Vennene etterlot seg røde roser på funnstedet.
LA NED BLOMSTER: Vennene etterlot seg røde roser på funnstedet. Vis mer

- Vi reagerte veldig da vi så at hun påsto drapet var nødverge. Hvis det var så mange problemer, kunne hun vel gått til politiet? Og venninnen som sier hun oppdaget drapet, i en slik situasjon kontakter man vel politiet i stedet for å hjelpe med å skjule liket?

Venner i mange år Flere venner av Strømner har de siste dagene beskrevet en mann som hadde hatt en tung oppvekst med mange hindre, men som var kommet på rett kjøl den siste tida. Kvinnene som er siktet for å ha drept ham, hadde vært hans gode venner helt siden de tre gikk på samme videregående skole.

- Det er helt ufattelig, de tre var kjempegode venner, sa en tidligere klassekamerat (20) til Dagbladet tidligere i uka.