Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var en stille og usynlig gutt

Anders Eklund (42) har tilstått drapet på Engla. Anmeldt for voldtekt, sjekkes mot flere drap.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I hjembygda er han en kjent sexforbryter og enkelte beskriver han som en ubehagelig einstøing med merkelig oppførsel. Eklund er dømt for fem sex- og voldssaker. Enda flere kvinner har beskyldt ham for overgrep.

Men de fleste i hjembyen har vondt for å forstå at den merkelige og storvokste lastebilsjåføren med alle tatoveringene kan være Engla Jucousa-Höglunds drapsmann. En tidligere klassekamerat beskriver han som en mønsterelev med en uvanlig stor interesse for lastebiler og maskiner.

- Han var alltid snill og startet aldri noe bråk, sier en klassekamerat.

Kneppet opp

Men enkelte kvinner som er blitt utsatt for Eklund, husker ham som alt annet enn snill. Malin Norling (19) var bare 14 år da hun og ei venninne gjorde

husarbeid hjemme hos 42-åringen. Som betaling fikk jentene fire flasker vin. Dagen etter traff de 42-åringen på fest hos felles kjente. På festen ble jenta trøtt og la seg til å hvile

på et gjesterom.

- Da jeg lå og sov kom han inn i rommet og begynte å ta på meg. Jeg våknet av at han kneppet opp buksene mine, forteller hun.

INNRØMMET DRAP: Anders Eklund.
INNRØMMET DRAP: Anders Eklund. Vis mer

19-åringen politianmeldte 42-åringen, men politiet valgte å henlegge saken.

For helt siden han var tenåring har Eklund ifølge flere hatt et anstrengt forhold til kvinner.

- Han var en stille og litt usynlig gutt. Mens vi andre pratet om jenter, var han bare interessert i å være med faren i hans trailer. Han var aldri med på fester eller den slags, men han forstyrret heller aldri noen.

Andre klassekamerater har andre minner om Eklund.

- Han oppførte seg merkelig. Han var falsk og ubehagelig. Så fort vi var ute av skolen avsluttet jeg vennskapet med ham.

Mannen forteller at han fortsatt treffer på Eklund, men at han nå bare hilser og går videre.

- Jeg er ikke overrasket over at han er mistenkt. Jeg forsto med en gang at det måtte være ham da jeg hørte at det var en herfra, sa han til Expressen i forrige uke.

Gurglelyder

image: - Han var en stille og usynlig gutt

I 1995 fikk han sine første voldsdommer, begge for mishandling.

Året før hadde «Karin» vært på fest på den lokale kroa. På vei hjem krysset hun over plenen foran skolen da hun merket at hun ble forfulgt. Så gikk det veldig fort. Mannen tok tak i armen hennes.

- Nå holder du kjeft og gjør som jeg sier, ropte Eklund.

«Karin» skrek og forsøkte å dra seg løs. Så lyktes hun med et velplassert spark i mannens skritt. Han mistet grepet om armen hennes og Karin begynte å løpe, men hun kom bare noen meter før han igjen var over henne.

- Han tok tak i håret mitt og dro meg ned bakfra, forteller «Karin».

Han satte seg over Karin og begynte å dra av henne klærne. Da hun skrek la han hånda over munnen hennes for å stanse lyden. To ganger tok han strupetak på henne. Han trykket så hardt at Karin trodde hun skulle dø. I avhør fortalte han at han slapp taket da han hørte gurglelyder fra halsen hennes. Karin ba for sitt liv.

- Jeg sa «la meg bare gå så lover jeg ikke å anmelde deg».

Først var han usikker, men Karin fortsatte å prate med ham.

- Jeg spurte hvor han jobbet og hva han arbeidet med, sier hun.

Unge jenter

Samme år var Eklund for en gangs skyld på diskotek. Der dro han ei ukjent jente inn på toalettet mot hennes vilje. Der slo han henne i ansiktet. For dette ble han dømt for mishandling.

På en festival brukte han makt da han prøvde å kle av ei fremmed 16 år gammel jente bak en utedo. Jenta husket ikke helt hva som hadde skjedd først, men våknet av at Eklund tok på henne.

Han tok strupetak på henne og la hånda over munnen hennes, slik at hun ikke fikk puste. Da hun klarte å skrike, løp Eklund. Seinere ble han dømt for mishandling.

I 1998 var Eklund på fest der det også var noen unge jenter. En 16-åring hadde vondt i magen gikk og la seg, men våknet av at Eklund kom inne på rommet og begynte å ta på henne. Da hun skrek og gjorde motstand låste han døra. Så begynte han å dra av jenta buksene, men da han skulle ta av seg sine egne, klarte jenta å flykte. I denne saken ble Eklund dømt for seksuell tvang.

I 2000 fikk han også en dom for blotting.

DREPT: Engla Juncousa-Höglund (10).
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media