Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Han var en stødig og fin fyr

Politiet venter fortsatt på et gjennombrudd i saken etter at Halvor Johan Sva ble påkjørt og drept i Skarnes.

 SJOKKERT OG TRIST:  Nabo og onkel til enka, Arvid Kristoffersen, har vanskelig for å fatte hva som har skjedd på Ullernvegen ikke langt fra huset hans. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SJOKKERT OG TRIST: Nabo og onkel til enka, Arvid Kristoffersen, har vanskelig for å fatte hva som har skjedd på Ullernvegen ikke langt fra huset hans. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SKARNES/OSLO (Dagbladet): Halvor Johan Sva var ute og luftet hunden tidlig lørdag morgen da han ble påkjørt. Tirsdag melder politiet at de har flere konkrete spor å jobbe med, men at de ikke har noen mistenkte i saken.

- Dette er forferdelig Det var jegerlaget som ante at noe var feil og begynte å lete etter Sva da han ikke møtte opp til en avtale. De fant 64-åringen påkjørt og hardt skadet i veikanten. Kort tid etter døde han av skadene.

I morgentimene i går startet teknikere nye åstedsundersøkelser på Skarnes i Sør-Odal kommune der elgjegeren ble påkjørt. I flere timer finkjemmet de både asfalten og veikanten der 64-åringen ble funnet.

- Jeg fatter ikke at dette har skjedd. Jeg har ikke felt en tåre siden kona døde, men det måtte jeg nå, sier Arvid Kristoffersen (87) til Dagbladet.

Han er en av de nærmeste naboene og onkel til enka som sitter igjen etter drapet.

- Han var en stødig, forsiktig og fin fyr. Dette er forferdelig, sier han.

Drept i 40-sona Påkjørselen skjedde like ved Ullern skole på Skarnes. Fartsgrensa i området er 40 km/t og det er fartsdumper på strekningen. Likevel forteller Kristoffersen at det tidvis kjøres fort på strekket.

- Det er ikke mye trafikk på denne veien, men det er mye fæl kjøring. Det ble noe bedre da vi fikk fartsdumper her nede, og det har gått bra fram til nå. Men folk kjører for fort på denne veien, sier han.

Ullernvegen, der påkjørselen skjedde, ligger som en avstikker til Oslovegen, en større gjennomfartsåre for trafikk inn og forbi Skarnes.

- Jeg håper de tar den som gjorde dette, men det beste for alle ville vært hvis vedkommende melder seg. Men tanke på hvor denne veien ligger skulle man tro at dette var noen som bor oppi her, sier Kristoffersen.

Uten mistenkte Politiet har sikret flere spor i saken, men sier de ikke kan gå ut med disse med hensyn til etterforskningen. De legger likevel ikke skjul på at det foreløpig er svært få spor å gå etter, og at de ikke ser for seg noen snarlig oppklaring.

- Vi har fått inn flere tips, og har en del å jobbe med, men jeg vil ikke gå ut med noen konkrete opplysninger, sier politiadvokat Iren Johnsen Dahl i Hedmark politidistrikt.

 GRUNDIGE UNDERSØKELSER:  Krimteknikere finkjemmet området i Ullernvegen i går. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
GRUNDIGE UNDERSØKELSER: Krimteknikere finkjemmet området i Ullernvegen i går. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet Vis mer

Politiet har utført rundspørringer i området, og vitner har også blitt avhørt. Likevel står de så langt uten avgjørende spor, eller mistenkte.

- Det er naturlig å tenke at det kan være skader eller spor på kjøretøy. Vi oppfordrer personer som har hørt om eller selv observert skader på kjøretøy om å melde fra til politiet, sier Dahl.

Ifølge avisa Glåmdalen sjekker politiet også hvilke mobiltelefoner som var i området i det aktuelle tidsrommet. Mobiltelefonene vil være registrert på basestasjonene i området.

- Å sjekke mobiltelefoner er tidskrevende arbeid som kan ta ukesvis, sier Dahl.

Tirsdag vil politiet fortsette arbeidet med vitneutspørringer og tekniske undersøkelser i området.

 PÅKJØRT OG DREPT:  Halvor Johan Sva (64). Foto: PRIVAT
PÅKJØRT OG DREPT: Halvor Johan Sva (64). Foto: PRIVAT Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media