- Han var en ukuelig optimist med en sjelden kreativitet

Ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kjente godt til Ola Henriksen (56) som omkom i Lavangsdalen.

DØDE: Ola Henriksen (56) omkom i ulykken i Balsfjord i Troms. Foto: Knut Ivar Aarstein/Vesterålen Online
DØDE: Ola Henriksen (56) omkom i ulykken i Balsfjord i Troms. Foto: Knut Ivar Aarstein/Vesterålen OnlineVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MELBU (Dagbladet): Lørdag ettermiddag friga politiet navnene etter dødsulykken i Lavangsdalen. En ulykke som krevde fem menneskeliv. To av de omkomne var Ola Henriksen (56) og sønnen Finn-Lasse Henriksen (13).

Ordfører Kjell-Børge Freiberg i Hadsel kommune kjente godt til Ola Henriksen, som er en av de omkomne etter ulykken i Lavangsdalen.

- Han var en ukuelig optimist med en sjelden kreativitet, sier en tydelig preget ordfører til Dagbladet.

- Hadde en drøm Ola Henriksen returnerte til Vesterålen etter å ha bodd i Tyskland i ti år. Han og hans familie bosatte seg i Hadsel kommune, men ikke helt på vanlig vis. Ola hadde en drøm om å bo på havet, men fant ingen husbåt han likte. Han bestemte seg derfor for å bygge et flytende hus.

- Gjennom min jobb som ordfører har man mange møter der man prøver å være bidragsyter. Det var særlig i forbindelse med det materialet husbåten er bygd av at jeg hadde kontakt med ham, sier Freiberg.

Han sier nå at tankene går de til nærmeste pårørende, og den vanskelige situasjonen de befinner seg i.

Melbu skole holdt lørdag åpent for sørgende. I samarbeid med kommunens kriseteam og politiet kunne de som ønsket det få tett oppfølging og få stille de spørsmålene de måtte ha.

- Preger alle Det ble også avholdt minnestund i kirka, hvor sørgende kunne tenne lys og skrive ned sine siste ord til de omkomne.

- Dette er noe som preger oss alle. Man går på de samme butikkene, de samme stedene - og ikke minst går på samme skole. Det blir tett på oss alle, og vi forsøker nå å bearbeide det som har skjedd i lokalsamfunnet, sier Freiberg.

OMKOM: Ola Henriksens sønn, Finn-Lasse Henriksen (13). Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet
OMKOM: Ola Henriksens sønn, Finn-Lasse Henriksen (13). Foto: Eirik H. Urke / Dagbladet Vis mer

- Jeg har vært til stede i hele dag, og det er mange sterke inntrykk. Det bekrefter også at det er godt å komme sammen, og for mange har det vært godt å få faghjelp, sier Freiberg.

Kriseteam Rektor Tarjei Olsen ved Melbu skole, hvor omkomne Finn-Lasse Henriksen gikk, sier tankene går til de aller nærmeste, og at kommunen vil gjøre alt de kan for å hjelpe til.

- Det er det nærmeste som har det verst. Så vi skal hjelpe til og støtte dem, sier Olsen.

Det er i kveld møte på skolen om hvordan man nå skal tenke på veien videre, og sier det er bra at man på forhånd har utarbeidet hvordan man skal håndtere en situasjon som dette.

- Det er planer man ikke ønsker skal opp og frem. Men det er godt å ha dem som veileder. Og det er godt å vite at kristeamet virker. Nå må vi også tenke på veien videre fremover for klassen, for hverdagen kommer, sier Olsen.

 Ordfører Kjell-Børge Freiberg kjente avdøde Ola Henriksen.
Ordfører Kjell-Børge Freiberg kjente avdøde Ola Henriksen. Vis mer