DYKTIG SEILER: John Edward Garner (63) var kjent som en dyktig seilinstruktør. Han ble onsdag funnet død i sjøen utenfor den karibiske øya St. Vincent, ved siden av det brennende vraket av seilbåten sin, «Asante». Foto: Caribbean Sailing Club (Garner)
DYKTIG SEILER: John Edward Garner (63) var kjent som en dyktig seilinstruktør. Han ble onsdag funnet død i sjøen utenfor den karibiske øya St. Vincent, ved siden av det brennende vraket av seilbåten sin, «Asante». Foto: Caribbean Sailing Club (Garner)Vis mer

- Han var en usedvanlig dyktig seiler og instruktør

John Edward Garner (63) døde etter yacht-brann i Karibia.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Det var ikke hyggelig å høre nyheten om at John Edward Garner er død. Han seilte for oss for inntil to år siden, sier Morten Wichstrøm i Caribbean Sailing Club, som arrangerer seilturer i Karibia.

Wichstrøm har utelukkende gode ting å si om den avdøde 63-åringen.

- Vi brukte ham som instruktør på seilkurs. Han var en usedvanlig dyktig seiler og instruktør, sier Morten Wichstrøm.

Den tidligere oppdragsgiveren sier at Garner var kjent for å være pertentlig med yachten sin, «Asante».

- Han var et petimeter, sier han.

Ikke etterlyst Onsdag ble 63-åringen funnet død i sjøen vest for den karibiske øya St. Vincent, ved siden av det brennende vraket av «Asante». Politiet på St. Vincent og Grenadinene etterforsker dødsfallet som mistenkelig.

Nasjonale og internasjonale medier, også Dagbladet, har tidligere meldt at politiet på den karibiske øya har etterlyst avdødes norske kjæreste internasjonalt. Dette er ikke riktig; de to var på seilferie sammen på St. Vincent og Grenadinene, men hun skal ha dratt hjem til Norge et par dager før yachtbrannen inntraff.

Kripos har fått informasjon om at den norske kjæresten til 63-åringen befinner seg i Norge.

- Hun er varslet om saken. Det foreligger ingen internasjonal etterlysning av henne, sier pressekontakt Ida Dahl Nilssen i Kripos til Dagbladet.

- Reiste hjem Tidligere i dag skrev Dagbladet at både folk i nærmiljøet og Garners voksne datter sier at 63-åringens norske kjæreste forlot St. Vincent og dro hjem til Norge to dager før yachtbrannen inntraff.

Avdødes datter forteller britiske medier at familien ikke var klar over at farens død blir etterforsket som mistenkelig, men trodde det ble betraktet som en tragisk ulykke.

Hun forteller videre at hun har snakket med sin norske stemor, og at hun forlot St. Vincent to dager tidligere for å dra hjem til Norge.

- Hun drar alltid hjem før ham, sier 63-åringens datter.

I tillegg til å ha jobbet som reiseleder har Garner tidligere vært med på å starte flere treningssentre i Norge, og har fagmilitær bakgrunn fra det britiske forsvaret.

Teori: gassulykke Den britiske dykkeren Kay Wilson, som var blant de første på åstedet, 15 nautiske mil vest for St. Vincent, forteller ifølge Daily Mail at Garners seilbåt var i full fyr da hun og følget hennes nådde fram. Livbåten lå ved siden av, også den brennende. Den så ikke ut til å være utløst på riktig måte.

- Det var mange vrakrester i vannet, som er vanlig ved eksplosjoner, sier hun.

Garner ble funnet i sjøen ved vraket. Wilson tror 63-åringen har laget mat i byssa, men at noe har gått galt med gassanlegget.

- Skadene hans får meg til å tro at han lente seg over ei gassflaske, sier hun.

Også Winston Simmons, en venn av Garner, tror en gassulykke er den mest sannsynlige forklaringen på dødsfallet, skriver Sky News.

Politiet på St. Vincent har sagt at de ikke utelukker muligheten for at noe kriminelt ligger bak dødsfallet, men dykker Wilson sier hun har inntrykk av at de etterforsker hendelsen som en tragisk ulykke.

SEILBÅTEN: Garner var på tur i Karibia med sin seilbåt «Asante». Foto: Caribbean Sailing Club
SEILBÅTEN: Garner var på tur i Karibia med sin seilbåt «Asante». Foto: Caribbean Sailing Club Vis mer