DRAPSRAID: Derrick Birds (52) skjøt vilt mot tilsynelatende tilfeldig ofre i Cumbria-distriktet i England. Politiet, som fortsatt ikke har full oversikt over situasjonen, sier minst fem er drept og 25 skadd. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIX
DRAPSRAID: Derrick Birds (52) skjøt vilt mot tilsynelatende tilfeldig ofre i Cumbria-distriktet i England. Politiet, som fortsatt ikke har full oversikt over situasjonen, sier minst fem er drept og 25 skadd. Foto: REUTERS/David Moir/SCANPIXVis mer

- Han var en veldig snill mann

Massemorder Derrick «Birdy» Bird (52) la ut på drapsraid i England. Minst tolv er drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||(Dagbladet): SISTE: Tallet på antall drepte i Derrick Birds (52) drapsraid har steget fra fem til tolv, melder politiet i Cumbria.

Massemorderen og taxisjåføren, som gikk amok med hagle og skjøt minst 30 personer i Cumbria-distriktet i Storbritannia, beskrives av bekjente som en «hyggelig», «snill» og «stille», men tilbaketrukket person.

Bird, som bodde alene på en adresse i Rowrah Road, skal være skilt og ha én eller to voksne sønner, melder BBC.

— Jeg er fullstendig sjokkert, helt nummen. Han er en hyggelig fyr, en stille type. Han var ikke spesielt sosial, han snakket ikke med naboene, sier en av Birds naboer.

En annen nabo gjennom 20 år sier Bird aldri har skapt problemer.

— Jeg kjenner ham. Han er all right, sier naboen til BBC.

«Birdy» blant venner Politiet sier Bird, kjent som «Birdy» blant venner, ble funnet død i et skogsområde. Et skytevåpen lå i nærheten.

Motivet for blodbadet er ikke kjent, og taxisjåføren skal ha skutt vilt mot tilfeldige i den ellers stille og søvnige byen Whitehaven; først fra en sølvgrå Citroën Picasso, som han krasjet, før han fortsatte det rundt 25 km lange drapsraidet til fots.

- Jeg sto på rødt lys og så rundt hjørnet. Da så jeg en mann med hagle i et bilvindu som var knust. Det så ut som et stort haglegevær. Jeg bare kjørte på rødt og kom meg til helvete ut av Whitehaven, sier et øyenvitne til Sky News.

Cumbria-politiet avviser meldinger om at Birds mor skal være et av ofrene. «Hun er i live og blir støttet av familien», sier en talsperson ifølge The Guardian.

TILFELDIGE OFRE: Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent. Foto: AP Photo/Rod Minchin/PA Wire/SCANPIX
TILFELDIGE OFRE: Motivet for skytingen er foreløpig ikke kjent. Foto: AP Photo/Rod Minchin/PA Wire/SCANPIX Vis mer

Det nøyaktige antallet ofre er foreløpig ikke kjent, men politiet bekrefter at minst 12 er drept og rundt 20 skadd.

— Drepte kompis Drapsmannen har kjørt drosje som selvstendig næringsdrivende i 23 år. Manager for taxiselskapet L&G Taxis, Glenda Pears, sier til BBC at en av de drepte var Birds kollega og venn.

— Vi aner bare ikke hva som har skjedd. Mannen som ble drept var hans venn. De pleide å more seg sammen. [Bird] var venner med alle, og pleide å stå og vitse på Duke Street. Han var en veldig snill mann, sier Pears til BBC.

— Jeg vil si at han var ganske populær. Jeg så ham gjerne en gang i uka, sier Sue Matthews ved A2B Taxis i Whitehaven.

John Kane, en lokal tjenestemann i Whitehaven, har likelydende beskrivelser, og sier Birds var tilbaketrukket og fredelig.

— Noe må ha dyttet ham over kanten, sier Kane.

Kartlegger Bird Politiet jobber nå på spreng for å kartlegge Birds bevegelser og granske alle åstedene spredt ut over landsbygda.

- Vi fokuserer nå på å finne ut hva som førte til dette, og hvor Mr. Birds har vært de siste 24 timene. Særlig de siste par timene er interessante, sier talsperson Stuart Hyde i politiet til BBC.

MASSEMORDER: Derrick Bird (52) tok livet av minst fem personer under et drapsraid i Storbritannia. Han ble senere funnet død i et skogsområde. Foto:  REUTERS/Cumbria Police/SCANPIX
MASSEMORDER: Derrick Bird (52) tok livet av minst fem personer under et drapsraid i Storbritannia. Han ble senere funnet død i et skogsområde. Foto: REUTERS/Cumbria Police/SCANPIX Vis mer