PÅGREPET: Jos Brecht er pågrepet, siktet for drapet på en 11 år gammel gutt for 20 år siden. Foto: Interpol
PÅGREPET: Jos Brecht er pågrepet, siktet for drapet på en 11 år gammel gutt for 20 år siden. Foto: InterpolVis mer

Han var etterlyst i hele Europa. Nå er han tatt

En mann som mistenkes for å ha drept 11 år gamle Nicky Verstappen på en speiderleir i Nederland i 1998, er pågrepet i Spania.

I juni ble 55 år gamle Jos Brecht etterlyst i hele Europa. Nå er han varetektsfengslet og vil bli utlevert til nederlandske myndigheter, opplyser politiet i Limburg-provinsen sørøst i Nederland.

Den 11 år gamle gutten ble funnet drept i nærheten av en speiderleir 10. august 1998, og undersøkelser viste at han var seksuelt misbrukt og slått i hjel.

Den videre etterforskningen førte ingen veier, men denne våren, mer enn 20 år etter drapet, iverksatte politiet DNA-testing av drøyt 16 000 menn. Brecht besvarte aldri politiets henvendelse, og politiet bestemte seg derfor for å gjennomsøke huset hans. Der fant de DNA som stemmer med spor fra åstedet.

Brecht ble meldt savnet av sin familie da han ikke kom tilbake fra en fjelltur i Frankrike denne våren. Kort tid senere ble han internasjonalt etterlyst av politiet. Det er ukjent hvor i Spania han befant seg da han ble pågrepet.

(NTB)