- Han var fremdeles som en av oss

Nyheten om Gunnar Sønstebys død spredte seg raskt blant soldatene i Telemark bataljon på Rena.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Onsdag ettermiddag arrangerte Telemark bataljon en demonstrasjon for politikere, forsvarsindustri og presse. Det tok ikke lang tid før nyheten om Gunnar Sønstebys død spredte seg blant de slitne soldatene på Rena leir i Hedmark.

Gav nesten alt - Jeg tror alle norske ungdommer har et forhold til Sønsteby, sier Ole Martin (24).

Han er grenader i Telemark bataljon på tredje året, og har vært over to måneder i tjeneste i Afghanistan. Selv møtte han Sønsteby i offisielle sammenhenger som medaljeseremonier.

- Sønsteby gav nesten alt i sin tid under andre verdenskrig, og har vært et forbilde for alle norske soldater de siste 60-70 årene, sier Ole Martin.

- Han var den største. Han tok ansvar i ung alder.

Forbilde for de i uniform Oberstløytnant Lars Lervik er sjef for Telemark bataljon. Han ledet den store demonstrasjonen av avdelingen i Rena leir da dødsbudskapet kom.

- Jeg tenkte at nå har Norge mistet en av sine største krigshelter. Han var en mann som har vært et forbilde for oss som går i uniform, sier Lervik.

Støttet vår sak Selv møtte bataljonsjefen Sønsteby da han kom hjem fra Afghanistan. Krigshelten var ofte til stede da medaljer skulle deles ut til soldatene.

FORBILDE: - Jeg tenkte at nå har Norge mistet en av sine største krigshelter. Han var en mann som har vært et forbilde for oss som går i uniform, sier oberstløytnant Lars Lervik, sjef for Telemark bataljon. Foto: Håkon Eikesdal
FORBILDE: - Jeg tenkte at nå har Norge mistet en av sine største krigshelter. Han var en mann som har vært et forbilde for oss som går i uniform, sier oberstløytnant Lars Lervik, sjef for Telemark bataljon. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer

- For alle oss som går i uniform, med flagget på skulderen, så har han vært en av dem som har stått frem og støtta vår sak i det norske samfunnet, og det har vi satt veldig stor pris på. Både i ord og i det at han var der viste han at han brydde seg om oss, sier den erfarne soldaten.

- Han var opptatt av å formidle at vi som soldater gjør en jobb på vegne av folket, og trenger folkets støtte.

DEMONSTRASJON: Onsdag ettermiddag arrangerte Telemark bataljon en demonstrasjon for politikere, forsvarsindustri og presse. Det tok ikke lang tid før nyheten om Gunnar Sønstebys død spredte seg blant de slitne soldatene på Rena leir i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal
DEMONSTRASJON: Onsdag ettermiddag arrangerte Telemark bataljon en demonstrasjon for politikere, forsvarsindustri og presse. Det tok ikke lang tid før nyheten om Gunnar Sønstebys død spredte seg blant de slitne soldatene på Rena leir i Hedmark. Foto: Håkon Eikesdal Vis mer