- Han var fullstendig dekket av blod

Slik beskrev vitnet den blodige drapsmannen.

HOTELL ALEXANDRA: Dette hotellet i Molde ble drapsåsted natt til 12. oktober 2011. Kirsti Slinning (53) ble drept av sin tidligere kjæreste på en veranda i fjerde etasje rundt midnatt.FOTO: Erik Hattrem / Dagbladet
HOTELL ALEXANDRA: Dette hotellet i Molde ble drapsåsted natt til 12. oktober 2011. Kirsti Slinning (53) ble drept av sin tidligere kjæreste på en veranda i fjerde etasje rundt midnatt.FOTO: Erik Hattrem / DagbladetVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

MOLDE (Dagbladet): På dag to i straffesaken mot den 57 år gamle mannen som er siktet for forsettelig drap på sin tidligere kjæreste, Kirsti Slinning (53), ble det tatt forklaring fra de første vitnene som kom til åstedet.

De ble møtt av et grusomt syn og flere fortalte at de har jobbet aktivt for å forsøke å glemme det som møtte dem, slik at de kunne komme seg videre i livet.

Våknet av bråk - én etasje under Det var to ansatte ved hotell Alexandra som først tok seg inn på hotellrommet til den drepte Kirsti Slinning. De ble varslet om bråket av en gjest som bodde i etasjen under Slinnings hotellrom.

Gjennom telefonrøret hørte nattevakten bråket som utspant seg i etasjen over der det ble ringt fra. Nattevakten reagerte spontant og tok med seg en kollega og løp bråket i møte. Først besøkte de rommet bråket ble varslet fra, før de straks løp én etasje opp og låste seg inn på rom 411.

FORSVARER: Paal Berg Helland sammen med den tiltalte 57-åringen. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet
FORSVARER: Paal Berg Helland sammen med den tiltalte 57-åringen. Foto: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

Der møtte de et ryddig og normalt hotellrom.

Men ute på den tilhørende verandaen, var tilværelsen en helt annen.

Kvelertak - Jeg så én person sitte over en annen person. Den øverste personen så ut til å ta kvelertak på den som lå på ryggen på gulvet. Jeg kom inn bakfra mot personen som satt øverst, tok tak i ryggen på vedkommende og dro han vekk,vitner den ene hotellansatte.
Han forteller at det kom en lyd fra personen på bakken i det han dro vekk tiltalte.

- Dette så jeg på som et livstegn. Nå i ettertid forstår jeg at det var et dødstegn. Tidligere i livet har jeg opplevd lignende på dødsleiet til andre personer, sa han før aktor spurte om tilstanden til den drepte kvinnen og tiltalte. - Han var ekstremt blodig og det var tydelig at blod hadde sprutet ut over han. Både fingre, bukse og hodet hans var fullt av blod, fortalte den hotellansatte.
Begge de hotellansatte som kom til hotellrommet forklarte at tiltalte var i en tilstand de betegnet i avhør som både bevisstløs og fjern.

Han holdt seg i ro da han ble bedt om det, men hverken snakket eller kommuniserte på annet vis. Etter at den tiltalte var dratt litt vekk fra kvinnen, spurte den ene hotellansatte tiltalte om begge var i live, til det viste han tommelen opp-tegn. Det var den eneste formen for respons noen kunne bevitne at tiltalte hadde på åstedet.

Ille tilredt Både ambulansesjåføren og anestesilegen som ble tilkalt åstedet, vitnet om at tiltalte var bevisstløs. Tiltalte forklarte i går til retten, at han ikke husker noe fra selve drapet. Han sa det var et svart hull i hukommelsen mellom tidlig kveld den 11. oktober 2011 og neste morgen.

I følge en hotellansatt, var tiltaltes skjorte revet åpen helt ned til nederste knapp. Den drepte Kirsti Slinning var påført kraftige hodeskader og svært blodig. En hotellansatt sa i sin forklaring, at de ikke der og da kunne se om det var en kvinne eller mann som lå der. 

Nødmeldingen fra den ene av de to hotellansatte til politiet, lød:

«To karer holder på å drepe hverandre her».

Døde av kvelning - Jeg startet gjenoppliving av den livløse kvinnen. hun hadde mye blod i svelg og luftveier. Flere ganger forsøkte jeg å suge ut blodet. Hun var dekket av blod og det var vanskelig å gjennomføre forsøkene på gjenoppliving, vitnet ambulansesjåføren. I retten ble det forklart fra patologen som utførte obduksjonen, at alt pekte mot at kvelning var dødsårsaken. Patolog Harald Aarseth rapporterte også at den drepte kvinnen var utsatt for stump vold mot hodet og ansiktet.  - Kvinnen var mest sannsynlig alt død da det ble forsøkt gjenoppliving, vitnet Aarseth

Bevisstløs Om tiltaltes tilstand forklarte både ambulansesjåføren og anestesilegen at de anså han som bevisstløs og med svært lavt blodtrykk. - Tiltalte reagerte ikke på smerte vi påførte han, han var bevisstløs. På den såkalte «Glasgow Coma Score» ble han vurdert til laveste poengscore på 3 av 15 oppnåelige poeng. Han reagerte hverken på øyeåpning, verbalt eller motorisk, vitnet ambulansesjåføren.
Tiltalte kom raskt til sjukehus hvor det ble foretatt en ny test etter «Glasgow Coma Score». Denne gangen ble resultatet 4 og blodtrykket var fortsatt lavt med 80 over 40.

- Ved mindre tallresultat enn 9 på «Glasgow Coma Score» sikrer vi pasientens luftveier med tube. Vi foretok CT-scan av tiltaltes hode før vi tilførte han bedøvende og avslappende midler. Deretter ble han liggende i respirator over natten, vitnet anestesilegen.
Viste anger og resignasjon Tiltalte virke å være svært nedbrutt og resignert under dagens vitneforklaringer. Han satt hele tiden med ene hånden foran øyne og panne mens han kikket ned i gulvet. I går brukte han deler av sin forklaring til å be om unnskyldning for sine handlinger.

ROM 411: Kirsti Slinning bodde på rom 411. Det ble hennes siste overnattingssted. Rundt midnatt mellom 11. og 12. oktober 2011 ble hun drept på rommets tilhørende veranda. En 57 år gammel eks-kjæreste er tiltalt for drapet. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
ROM 411: Kirsti Slinning bodde på rom 411. Det ble hennes siste overnattingssted. Rundt midnatt mellom 11. og 12. oktober 2011 ble hun drept på rommets tilhørende veranda. En 57 år gammel eks-kjæreste er tiltalt for drapet. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer

Da retten i dag viste bilder fra åstedet, så tiltalte vekk fra lerretet der bildene ble projisert. Den drepte Kirsti Slinnings datter, som er tilstede i retten med sin bistandsadvokat, valgte å se bildene fra stedet hvor moren ble drept.

FORSETTELIG DRAP: Aktor Magne Nyborg mener drapet var gjort med vitende vilje.  FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet
FORSETTELIG DRAP: Aktor Magne Nyborg mener drapet var gjort med vitende vilje. FOTO: Erik Hattrem/Dagbladet Vis mer
KVALT TIL DØDE: patolog Harald Aarset sa i retten, at alt tydet på at dødsårsaken var kvelning. Foto: Erik Hattrem
KVALT TIL DØDE: patolog Harald Aarset sa i retten, at alt tydet på at dødsårsaken var kvelning. Foto: Erik Hattrem Vis mer