Vinstra-drapet

- Han var fullt klar over hva som hadde skjedd

Politimann så ikke tegn på at den tiltalte 17-åringen var psykisk syk.

DREPT: 16-årige Laura Iris Haugen ble knivdrept av den tiltalte 17-åringen 31. oktober i fjor. 14. november ble hun begravd. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix
DREPT: 16-årige Laura Iris Haugen ble knivdrept av den tiltalte 17-åringen 31. oktober i fjor. 14. november ble hun begravd. Foto: Tore Meek / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LILLEHAMMER (Dagbladet): - Han var ikke sint, ikke lei seg. Han var litt kald, virket litt fornøyd, og jeg opplevde ham som orientert.

Det forteller en 30-årig politimann i Nord-Gudbrandsdal tingrett. Han var den som fraktet den 17-årige gutten som drepte Laura Iris Haugen (16) ned fra åstedet i Sorperoa på Vinstra til lensmannskontoret på den andre siden av Gudbrandsdalslågen.

- Han kommenterte hva som skulle skje med Iris og samfunnet rundt. Jeg tenkte at han var fullt klar over hva som hadde skjedd - det var ikke tegn på at han var psykisk syk eller utafor, sier politibetjenten.

Ulovlig avhør

Betjenten tok opp samtalen, som i ettertid anses som et ulovlig avhør fordi 17-åringen ikke hadde advokat til stede. Avhøret kan derfor ikke legges fram som bevis i retten.

Spørsmålet om hvorvidt gutten er strafferettslig tilregnelig eller ikke, er helt sentralt under rettssaken. Selv hevder han seg utilregnelig; blir dette dommen, havner han i tvungent psykisk helsevern istedenfor i fengsel eller forvaring, et utfall Haugens familie er sterkt motstandere av.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer