- Han var glad for at han hadde fått jobben hos Germanwings, og han hadde det bra

Navnet på piloten som styrtet flyet, er offentliggjort.

LITEN BY: Andrepiloten Andreas Lubitz, som ifølge franske myndigheter styrtet Germanwings-flyet, bodde i den lille tyske byen Montabaur. Politiet holder pressen på avstand fra hjemmet hans. Foto: Michael Probst / AP Photo / NTB scanpix
LITEN BY: Andrepiloten Andreas Lubitz, som ifølge franske myndigheter styrtet Germanwings-flyet, bodde i den lille tyske byen Montabaur. Politiet holder pressen på avstand fra hjemmet hans. Foto: Michael Probst / AP Photo / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

BERLIN/OSLO (Dagbladet): På en pressekonferanse i dag ble det klart at andrepiloten trolig styrtet Germanwings-flyet med vilje.

- Lydopptakene tyder på at andrepiloten bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Andrepiloten er identifisert som den 28 år gamle tyskeren Andreas Lubitz.

- Ikke terror Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, sier Robin.

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen.

Den 28 år gamle piloten og hans familie kommer fra den lille byen Montabour med 13.000 innbyggere - i Rhinen-området sørvest i Tyskland, om lag 20 kilometer fra Koblenz.

- Drøm om å fly Kameratene fra seilflyklubben i den lille byen, rykket i morges inn et minneord over hele fronten på sin egen hjemmeside.

- Det var med bestyrtelse at medlemmene av LSC Westerwald i går fikk meldingen om at Germanwings rute 4U9525 har styrtet, skriver de i meldingen, som ble lagt ut før det ble kjent at det trolig var han som styrtet flyet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.