LITEN BY: Andrepiloten Andreas Lubitz, som ifølge franske myndigheter styrtet Germanwings-flyet, bodde i den lille tyske byen Montabaur. Politiet holder pressen på avstand fra hjemmet hans. Foto: Michael Probst / AP Photo / NTB scanpix
LITEN BY: Andrepiloten Andreas Lubitz, som ifølge franske myndigheter styrtet Germanwings-flyet, bodde i den lille tyske byen Montabaur. Politiet holder pressen på avstand fra hjemmet hans. Foto: Michael Probst / AP Photo / NTB scanpixVis mer

- Han var glad for at han hadde fått jobben hos Germanwings, og han hadde det bra

Navnet på piloten som styrtet flyet, er offentliggjort.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BERLIN/OSLO (Dagbladet): På en pressekonferanse i dag ble det klart at andrepiloten trolig styrtet Germanwings-flyet med vilje.

- Lydopptakene tyder på at andrepiloten bevisst endret flyets høyde, og at han ønsket å ødelegge maskinen, sier Brice Robin, som leder den franske etterforskningen.

Andrepiloten er identifisert som den 28 år gamle tyskeren Andreas Lubitz.

- Ikke terror Pilotens navn er ikke kjent for etterforskerne i tilknytning til terrorvirksomhet, og det er heller ingenting som tilsier at flystyrten var en terrorhandling, sier Robin.

- Jeg vil ikke kalle dette selvmord. Selvmord er noe man gjør alene. I dette tilfellet har vedkommende tatt med seg 150 personer, sier etterforskningslederen.

Den 28 år gamle piloten og hans familie kommer fra den lille byen Montabour med 13.000 innbyggere - i Rhinen-området sørvest i Tyskland, om lag 20 kilometer fra Koblenz.

- Drøm om å fly Kameratene fra seilflyklubben i den lille byen, rykket i morges inn et minneord over hele fronten på sin egen hjemmeside.

- Det var med bestyrtelse at medlemmene av LSC Westerwald i går fikk meldingen om at Germanwings rute 4U9525 har styrtet, skriver de i meldingen, som ble lagt ut før det ble kjent at det trolig var han som styrtet flyet.

- Andreas L. ønsket å virkeliggjøre sin drøm om å fly. Han begynte som seilflyelev og oppnådde å bli pilot på en Airbus A 320. Drømmen hans gikk i oppfyllelse, den samme drømmen som han nå - med sitt liv - har betalt så dyrt for. Vi vil aldri glemme Andreas.

- Stille og vennlig Ett av medlemmene i seilflyklubben sier at Lubitz ikke viste noen tegn til depresjon da han fornyet seilflylisensen sin sist høst.

- Han var glad for at han hadde fått jobben hos Germanwings, og han hadde det bra. Han ga en god følelse, sier Peter Ruecker, som har fulgt piloten mens han lærte seg å fly.

Ruecker beskriver Lubitz som en ganske stille, men vennlig ung mann.

Andrepiloten fikk sin seilflylisens da han var tenåring, og ble i september 2013 ansatt i Germanwings. Han skal ha pilotutdannelsen sin fra Lufthansas egen skole i Bremen. Mannen hadde 630 flytimer på Airbus A320, da han - i følge franske myndigheter - styrte flyet i katastrofen.

Slapp ikke inn Etterforskningsleder Brice Robin bekrefter at flyets kaptein forlot cockpiten, mest sannsynlig av «naturlige årsaker», men at han ikke slapp tilbake inn i cockpiten til tross for gjentatte forsøk.

- Flytårnet mottok aldri noen nødsignal fra flyet. Det var også pustesignaler fra cockpit som indikerer at andrepiloten var i live helt fram til styrten, sier Robin.

På taleopptaket høres det skrik fra cockpiten like før flyet styrtet. Flyet skal ha skrenset inntil en fjellside før det krasjet. Totalt 150 mennesker mistet livet i ulykken.

FLØY DETTE FLYET: Peter Ruecker var medlem av samme seilflyklubb som Andreas Lubitz. Han beskriver ham som en stille og vennlig ung mann. Foto: /Michael Probst / AP Photo / NTB scanpix
FLØY DETTE FLYET: Peter Ruecker var medlem av samme seilflyklubb som Andreas Lubitz. Han beskriver ham som en stille og vennlig ung mann. Foto: /Michael Probst / AP Photo / NTB scanpix Vis mer