- Han var glad og fornøyd

18-åringen som er siktet for drapet på Hilda Feste (98), begynte i arbeidspraksis kort tid etter ugjerningen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): - Han skjøttet jobben bra, og virket glad og fornøyd, sier Kjell E. Moberg til Dagbladet.

Moberg er arbeidsleder for 18-åringen som er siktet for drapet på 98-årige Hilda Feste i Os nyttårshelga.

Merket ingenting Den unge mannen begynte i arbeidspraksis i den lokale bedriften i midten av januar - altså et par uker etter at han skal ha drept den eldre kvinnen i hennes eldrebolig nær Os sentrum. Kollegaer og arbeidsledelse merket altså ingen tegn på at noe var galt.

Moberg, som har forklart seg til politiet i anledning saken, avviser å uttale seg ytterligere om 18-åringens rolle på arbeidsplassen.

- Os er et lite sted, forklarer han.

Feste ble funnet drept av en hjelpepleier kvelden første nyttårsdag. Hjelpepleieren så en mannsperson løpe fra leiligheten.

Den eldre kvinnen døde av «massiv vold mot hodet», ifølge obduksjonsrapporten.

Pågrepet hjemme 18-åringen ble pågrepet i sitt hjem i går kveld, bare et par steinkast fra drapsåstedet. Mannen droppet ut av videregående etter første klasse, og begynte altså med arbeidspraksis etter nyttår, i en bedrift der han utfører lagerarbeid.

Selv har den unge mannen forklart at han ikke husker noe av drapstidspunktet, siden han angivelig hadde drukket seg til blackout hjemme hos en kamerat og kom til seg selv først dagen derpå.

KOLLEGA: Kjell E. Moberg er den drapssiktede 18-åringens sjef. Verken han eller andre arbeidstakere ved bedriften la merke til noe uvanlig ved mannens oppførsel. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET
KOLLEGA: Kjell E. Moberg er den drapssiktede 18-åringens sjef. Verken han eller andre arbeidstakere ved bedriften la merke til noe uvanlig ved mannens oppførsel. Foto: TOR ERIK H. MATHIESEN / DAGBLADET Vis mer

Den siktede stiller seg uforstående til anklagene, og sier han ikke har noe med drapssaken å gjøre. Ifølge sin advokat sier han seg likevel villig til å samarbeide med politiet. Han vil trolig bli framstilt for varetektsfengsling i morgen eller fredag.

Avga DNA 18-åringen var tidlig inne hos politiet for å avgi DNA-prøve og fingeravtrykk samt la seg avhøre, fordi opplysninger tilsa at han var i drapsområdet i det aktuelle tidsrommet. Pågripelsen kommer etter en omfattende etterforskning med avhør av flere hundre vitner og DNA-testing av en rekke menn, etter at biologiske spor ble funnet i Festes leilighet.

Politiet pågrep allerede dagen etter drapet en mann og siktet ham, men sjekket ham fort ut av saken. De føler seg nå rimelig sikre på at de har tatt riktig gjerningsmann.

- Vi har tekniske spor som knytter siktede til åstedet, sa etterforskningsleder Asbjørn Onarheim ved Hordaland politidistrikt til Dagbladet i går kveld.