Fryseboks-saken:

- Han var helt vill i blikket

De var naboer i ti års tid, men Ulf Svend André Janik møtte sjeldent på den nå drapssiktede nordmannen. Ett av disse møtene vil han imidlertid seint glemme.

RUNDT KJØKKENBORDET: Ulf Svend André Janik (til venstre) og jaktkameraten Steinar Gundersen var mandag tilbake i Sverige for første gang etter likfunnet hos naboen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
RUNDT KJØKKENBORDET: Ulf Svend André Janik (til venstre) og jaktkameraten Steinar Gundersen var mandag tilbake i Sverige for første gang etter likfunnet hos naboen. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Publisert

VÄRMLAND (Dagbladet): Fra kjøkkenvinduet på torpet mellom Årjäng og Töcksfors har Ulf Svend André Janik utsikt rett over til det lille røde nabohuset, et par hundre meter over et jorde.

Det var her svensk politi gjorde et grufullt funn torsdag for halvannen uke siden. I en fryseboks i huset fant de levningene etter et menneske - antatt å være en norsk kvinne i 60-åra.

- Fy faen. Jeg ble helt dårlig da jeg hørte det, jeg. Vi ser jo rett over dit, forteller Steinar Gundersen, Janiks mangeårige kompis og jaktkamerat.

Tilbake for første gang

Dagbladet treffer dem på torpet i Sverige mandag denne uka. Siden nyheten om likfunnet sprakk har de holdt seg unna. De gadd ikke alt oppstyret etter at det ble klart at naboen - en nordmann i 50-åra - på andre sida av jordet, var pågrepet og siktet for drap og likskjending.

Først mandag var de tilbake for å gjøre klar ved til resten av vinteren.

- Når så dere henne sist?

- Sju-åtte år siden, kanskje ni, svarer Janik.

Han bor i Gressvik i Fredrikstad, men har hatt huset i Sverige i over 20 år. Han er usikker på når den nå drapssiktede naboen flyttet til nabohuset, men anslår at det er over ti år siden.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer