- Han var i godt humør

Rumsfeld kom og gav Krohn Devold en klem.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SOLA FLYPLASS/STAVANGER (Dagbladet.no): Forsvarsminister Donald Rumsfeld landet i Stavanger litt over halv to i ettermiddag.

I vinden på Sola Flyplass ble en frakkekledd Rumsfeld tatt i mot av en bunadskledd Kristin Krohn Devold. De to hilste hjertelig og gav hverandre en klem. Så hilste Rumsfeld, tydelig i godt humør, på den amerikanske ambassadøren i Norge, John Ong.

Generalløytnatnt Tomas Colin Archer, Sjef for Fellesoperativt hovedkvarter, tok også mot Rumsfeld. Archer fortalte til Dagbladet.no at Rumsfeld virket overraskende frisk og i godt humør etter den lange flyturen fra Sørøst-Asia.

- Han sa ikke mer enn de vanlige høflighetfrasene, men han kjenner jo både ambassadøren og for så vidt ministeren godt, sier Colin Archer til Dagbladet.no.

Etter høflighetsfrasene i den sterke vinden ute på Sola Flyplass satte Rumsfeld og Krohn Devold seg i en pansret Mercedes Gelandewagen og kjørte i en drøye femten bilers kortesje inn mot Stavanger sentrum. Turen på rundt halvannen mil tar cirka 20 minutter.

Rumsfeld skal bo på Radisson SAS Atlantic under sitt opphold i oljebyen. Hotellet ligger rett ved Breiavannet midt i Stavanger sentrum. Rundt en hundre personer var møtt opp, men de aller fleste var kun nysgjerrige. Bare en liten håndfull demonstrerte med hjemmelagede amerikanske flagg og \'Wanted\'-plakater med Rumsfelds ansikt på.

Politiet, derimot, hadde bedre oppmøte. Nærmere ti politibiler og et utall væpnede politifolk stod klare og bevoktet området. Det var satt opp en rekke sperringer og trafikken ble omdirigert, til manges irritasjon.

Sivilkledde politimannskaper og dresskledde menn med propp i øret organiserte seansen akkompagnert av tre bjeffende schæfere.

Så kom Rumsfeld. Først en rekke med politisykler, så to pansrede jeeper etterfulgt av to BMW-er og politikjøretøyer av ulike typer. Rumsfelds bil stoppet rett utenfor inngangen og han gikk ut av bilen. Mens han ventet på Krohn Devold snudde han seg og smilte til pressen.

Han gikk så inn på hotellet etterfulgt av en busslast med internasjonale pressefolk fra medier som LA Times, New York Times og Wall Street Journal.

GODT HUMØR:</B> Donald Rumsfeld landet i Stavanger i dag.