Du leser nå Dagbladet Pluss

- Han var i utgangspunktet en veldig herlig gutt, hvis han ikke var rusa på noe

En ung mann som elsker sin datter, har en rekke hobbyer og gode venner. Og et rusproblem. Slik beskrives 23-åringen som tilstår drapet på Anja Weløy Aarseth (21).

BARE TRISTE: - Jeg håper en gang han får komme ut og oppleve det å ha et godt liv. Det har han aldri opplevd, sier en venn av den drapssiktede 23-åringen i Ålesund. Både han og andre av 23-åringens venner er preget av en trist følelse, både på vennens vegne, men også i medfølelse med den drepte Anja Weløy Aarseths familie. Foto: FRiDGEIR WALDERHAUG
BARE TRISTE: - Jeg håper en gang han får komme ut og oppleve det å ha et godt liv. Det har han aldri opplevd, sier en venn av den drapssiktede 23-åringen i Ålesund. Både han og andre av 23-åringens venner er preget av en trist følelse, både på vennens vegne, men også i medfølelse med den drepte Anja Weløy Aarseths familie. Foto: FRiDGEIR WALDERHAUGVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

ÅLESUND/ OSLO (Dagbladet): 23-åringen ble forrige onsdag drapsmann da han seksuelt misbrukte og kvalte Anja Weløy Aarseth (21) på Aksla-fjellet i Ålesund.

I går samtykket han til varetektsfengsling i åtte uker, derav to uker isolasjon.

Den siktede mannen vokste opp i Isfjorden, der han etter hva Dagbladet får opplyst bodde sammen med sin mor og søster. På ungdomsskolen skal han ha blitt en del av et rusmiljø.

Han fullførte ikke skolen, og skal ha mottatt stønad fra NAV. I en periode på til sammen tre år bodde den nå 23-år gamle mannen hos en familie i Nesset i Møre og Romsdal.

Her hjalp han til med gårdsarbeid, og familien som han bodde hos beskriver ham overfor Dagbladet som en hyggelig og arbeidsom mann.