- Han var ikke bare et stort talent, men også et stort forbilde

Gokart-miljøet i sorg etter at stortalentet Jonas (17) ble drept på fest.

 TALENT:  Jonas Wendelborg Bråten blir beskrevet som et stort talent på gokart-banen. Foto: Arne Tvervaag.
TALENT: Jonas Wendelborg Bråten blir beskrevet som et stort talent på gokart-banen. Foto: Arne Tvervaag.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Under en hjemme alene-fest i Hokksund på lørdag ble gokart-talentet Jonas Wendelborg Bråten (17) stikkskadet av en 18 år gammel mannlig festdeltaker.

Livet sto ikke til å redde og søndag døde Jonas på Oslo universitetssykehus.

- Det er ufattelig at han har forsvunnet på denne måten. Jonas var en av de positive og flinke gokart-utøverne, som motiverte den yngre garden og skapte et godt miljø i sporten. Han utmerka seg, han var et kjempetalent, sier Stian Sørlie til Dagbladet som selv er aktiv i gokart-miljøet.

Jonas hadde rukket å gjøre seg bemerket som en fremadstormende talent på gokart-banen. Han sier dødsfallet preger miljøet, og at mange har reagert med sorg og sjokk.

- Han var ikke bare et stort talent, men også et stort forbilde, sier Sørlie.

- Tungt for alle 17 år gamle Jonas bodde i Hokksund og gikk på skole i Kongsberg. Lokalt var han medlem av gokart-klubben NMK Modum og Sigdal, der Glenn Andre Fossen (25) var leder. Klubblederen beskriver også 17-åringen som et stort talent.

 FORBILDE:  - Han var ikke bare et stort talent, men også et stort forbilde, slik beskriver Stian Sørlie, som selv er aktiv i gokart-miljøet, Jonas Wendelborg Bråten til Dagbladet. Foto: Arne Tvervaag.
FORBILDE: - Han var ikke bare et stort talent, men også et stort forbilde, slik beskriver Stian Sørlie, som selv er aktiv i gokart-miljøet, Jonas Wendelborg Bråten til Dagbladet. Foto: Arne Tvervaag. Vis mer

Sørlie forteller at 17-åringen deltok på det meste av gokart-arrangementer i inn- og utland. Seinest forrige helg var han med på et løp i Sverige, opplyser Sørlie.

- Jonas hadde mye potensial, og var en veldig god fører. Han begynte da han var 7-8 år gammel. I år konkurrerte vi i samme klasse, sier Fossen.

- Toppnivå i Norge Flere Dagbladet har snakket med tegner det samme bilde av den unge mannen.

- Han var en av de fremste i sin klasse, faktisk på toppnivå i Norge i den klassen han kjørte, og han var på pallen flere ganger, sier en venninne i motorsportmiljøet til Dagbladet.

Nettsida rallyrykter.no skrøt av 17-åringens talent den 17. februar i år, og skrev at «Det er ingen tvil om at Jonas har talent innenfor motorsporten og med litt mer kjøring kan dette være en gutt som absolutt kan være med å prege rallysporten i kommende år også».

Philip Påverud som driver nettsida rallyrykter.no, sier til Dagbladet at Jonas ikke bare var dyktig innen motorsport, men også en person som spredde glede.

 LIDENSKAP:  17 år gamle Jonas bodde i Hokksund og gikk på skole i Kongsberg. Lokalt var han medlem av gokart-klubben NMK Modum og Sigdal. Foto: Arne Tvervaag.
LIDENSKAP: 17 år gamle Jonas bodde i Hokksund og gikk på skole i Kongsberg. Lokalt var han medlem av gokart-klubben NMK Modum og Sigdal. Foto: Arne Tvervaag. Vis mer

- Han var en utrolig god utøver som kunne nådd langt. Han var alltid blid når jeg så ham på banen. Han var en man la merke til. Han hadde en fantastisk personlighet, sier Påverud.

18-åring siktet Politiet ønsker at flere vitner som var til stede på festen og som ikke har snakket med politiet, melder seg.

De ønsker også å se eventuelle videoer og bilder fra festen.

Den 18 år gamle mannen som er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge vil bli framstilt for varetektsfengsling tirsdag i Eiker, Modum og Sigdal tingrett.

 FESTSTEDET:  Det skal ha vært mellom 50 og 100 personer på hjemme alene-festen i Hokksund i helgen.  Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no
FESTSTEDET: Det skal ha vært mellom 50 og 100 personer på hjemme alene-festen i Hokksund i helgen. Foto: Vegard M. Aas / Presse30.no Vis mer