- Han var ikke i Norge da drapsforsøket skjedde

Søstera til den 20 år gamle irakeren som norske myndigheter har begjært utlevert fra Sverige, har flyttet til hemmelig adresse av frykt for represalier.

HER BODDE HAN: I dette leilighetskomplekset i Göteborg bodde den 20 år gamle irakeren som norsk politi mener var blant de som sto bak drapsforsøket på mulla Krekar for et år siden. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen
HER BODDE HAN: I dette leilighetskomplekset i Göteborg bodde den 20 år gamle irakeren som norsk politi mener var blant de som sto bak drapsforsøket på mulla Krekar for et år siden. Foto: Jan Wiriden/GT/Expressen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GÖTEBORG/OSLO (Dagbladet/GT/Expressen): Norsk politi har begjært en 20 år gammel irakisk statsborger lovlig bosatt i Sverige utlevert til Norge siktet for attentatet på mulla Krekar i Heimdalsgata på Grønland i Oslo 25. januar i fjor. 20-åringen ble i går varetektsfengslet i tre uker i Göteborg tingrett.

Krekars svigersønn ble lettere skadd i hånda under angrepet, og norsk politi har etterforsket skuddene som et drapsforsøk på den omstridte mullaen.

Pågripelsen av 20-åringen skjedde onsdag etter at norsk politi har funnet nye tekniske bevis i etterforskningen.

Redd for Krekar-hevn To personer ble sett løpende utenfor leiligheten og en nabo hørte en person løpe i svalgangen natta attentatet skjeddde, men den siktede 20-åringens søster (25) hevder bestemt at det umulig kan være broren som var en av dem.

- Jeg er hundre prosent sikker. Om min bror hadde gjort det hadde han fortalt det til meg, sier hun til den svenske avisa GT.

Hun bor sammen med sin bror i Göteborg, men befinner seg nå på en hemmelig adresse fordi hun er redd for familiens sikkerhet.

- Jeg er redd for hevn og jeg kommer ikke til å være hjemme før jeg vet hva som skjer med min bror, sier hun.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer