- Han var min bodyguard

BODØ/OSLO (Dagbladet.no):I dag vitnet Hetal Amins mor i rettssaken mot Mats Storvik, som var tilstede da den unge kvinnen tok sitt liv i Amsterdam. - Hun kalte ham for «min bodyguard», sa mora i retten.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I dag beskrev Hetals mor datterens livshistorie fra de flyttet til Bombay til Bodø når Hetal var 5 år gammel og fram til den skjebnesvangre interrailturen januar 1998. Morens beskrivelse av sin datter, hennes oppvekst og hennes problemer sto i slående kontrast til forklaringen Mats Storvik avga i Hålogaland lagmannsrett i går.

Hun la ikke skjul på at Hetal hadde hatt sine problemer, og fortalt som mobbing, kjærlighetssorg og selvmordsforsøk. Men mora stilte seg uforstående til flere påstander fra oppveksten som tiltalte kom med i retten i går. Mora idylliserte episoder Storvik skildret med langt mer dramatikk i retten i går.

Interrailturen sammen med tiltalte Mats Storvik ble støttet både av foreldrene og en psykolog. Foreldrene hadde da et godt inntrykk av Mats.

- Han sa at han så på Hetal som sin lillesøster, og hun kalte ham for sin «bodyguard», sa mora i retten i dag.

Mora skildret også avskjeden med datteren på jernbanestasjonen i Bodø 6. januar, og de daglige telefonsamtalene de hadde mens hun var på tur. Der fortalte hun om pussige ting hun hadde opplvd, stedene de hadde spist og annet nytt fra turen.

- Hun virket ikke i det hele tatt som hun var i nærheten av selvmord, sa Hetals mor.

Brøt sammen

Under skildringene av disse samtalene brøt hun sammen, og retten måtte ta en pause. Etter pausen skal hun fortelle om hvordan de fikk rede på dødsbudskapet.

Selvdrapet ble i sin tid etterforsket av nederlandsk politi, men saken ble henlagt. Men etter å ha spredt asken etter sin datter over den hellige elven Ganges i India begynte foreldrene å ane ugler i mosen. De dro selv til hotell «The Globe» i Amsterdam, der datteren endte sitt liv, og snakket med personalet.

Sammen med sin bistandsadvokat Harald Stabell fikk de norsk politi til å ta fatt i saken. Etterforskningen endte i tiltale mot Mats Storvik, som riskerer opptil 15 års fengsel. Han innrømmet i retten i går at han hadde forklart seg falskt i det første politiavhøret, og at han holdt hotellpersonalet unna rommet mens Hetals liv åndet ut.

Dagbladet.no følger den unike rettssaken, og kommer tilbake med resten av moras forklaring seinere i dag.

Hetal Amin.